Speltips Tommy Paul – Casper Ruud 2/9: US Open

Martin Efvergren Publicerat: 2 September 2022

Hemmahoppet Tommy Paul ställs mot norrmannen Casper Ruud i den tredje omgången av US Open 2022. Matchen spelas fredagen den 2 september med start från kl 17:00 svensk tid.

Tommy Paul – Casper Ruud

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 25-årige amerikanen Tommy Paul är rankad som nummer 34:a i världen och har aldrig varit bland de trettio bästa på ATP-rankingen. Hans främsta merit är turneringssegern i Stockholm Open förra året.

Paul spelade senast i Cincinnati där han blev utslagen av Shapovalov i den andra omgången. I US Open kommer han från två tuffa femsetare i de två första omgångarna. Han inledde då med att besegra Zapata Miralles efter att ha vänt ett 2-1-underläge till seger med 3-2 i set.

I onsdags ställdes han sedan mot den 52-rankade landsmannen Sebastian Korda. Även i den matchen hamnade Tommy Paul i underläge med 2-1, men återigen hade han mest krafter mot slutet och kunde vinna fjärde och femte set.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ruud är favorit

Casper Ruud gick in i US Open som sjunde bäst rankad i världen. Han kommer från turneringar i Montreal och Cincinnati där han tog sig till semifinal i den förstnämnda, men åkte ut redan i den första omgången i den senaste turneringen i Cincinnati.

I US Open har han emellertid inlett övertygande. I den första omgången slog han britten Edmund i tre raka set och därefter besegrade han van Rijthoven med 3-1 i set.

Tommy Paul och Casper Ruud har tidigare mötts tre gånger där Ruud har vunnit de två senaste. Förra årets slog han Paul med 3-1 i set i Australian Open och för två år sedan med 3-2 i Franska öppna.

Den 23-årige norrmannen gäller också som favorit inför den här matchen. Ett rakt spel på Ruud ger omkring 1.56 gånger insatsen.

Det mesta talar för att Casper Ruud kommer gå segrande ur den här bataljen, men jag finner anledning att tro på en jämn match som mycket väl kan komma att avgöras i femte set. Mitt spel blir att det kommer spelas över 37.5 game till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 37.5 game
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:00, fredag 2 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: