Speltips Tranmere – Newcastle 24/8: Uddlöst hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 24 August 2022

League Two-laget Tranmere Rovers väntar storfrämmat då Newcastle United gästar i den andra omgången av Ligacupen (EFL Cup). Matchen spelas onsdagen den 24 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Tranmere – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tranmere Rovers slutade på nionde plats i League Two förra säsongen. Defensiven var då lagets styrka, men den offensiva produktionen var inte tillräcklig för att man skulle kunna utmana om en topplacering.

Den här säsongen har man inlett trevande. Efter fem spelade matcher har man tagit fyra poäng och man kommer från en 2-1-förlust borta mot Newport i helgen.

I Ligacupen var man illa ute på bortaplan mot League One-laget Accrington Stanley i den första omgången. Man låg då under med 2-0 efter första halvlek, men Tranmere kom tillbaka. De kvitterade på tilläggstid och kunde sedan ta sig vidare efter straffar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En tydlig spelidé

Newcastle United fortsätter att ta steg i rätt riktning. Ett sådant tog man definitivt i söndags då man höll jämna steg med Manchester City och mer därtill. Visserligen fick man nöja sig med en poäng efter att gästerna vänt 3-1 till 3-3 i andra halvlek, men det var ändå en Newcastle-insats som gav mersmak.

Eddie Howes manskap är därmed obesegrade efter tre omgångar i Premier League. Man inledde med att besegra Nottingham Forest med 2-0 hemma i premiären och därefter spelade man 0-0 borta mot Brighton.

Newcastles utveckling under Howes ledning ser mycket lovande ut. Värvningarna som gjordes i vintras har förstås gjort sitt till, men en stor del ska nog också tillskrivas tränarens arbete.

Newcastle har numera en tydlig spelidé där spelarna vet sina roller och det talar ju till deras fördel i den här typen av matcher. Det finns en bredd i truppen och man lär komma att rotera på en del positioner, men jag har svårt att se att Tranmere ska kunna ställa till det.

Hemmalaget lär inte vika ner sig, men offensivt saknas spets. Mitt spel blir att Newcastle vinner och håller nollan till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner & håller nollan
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 24 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: