Speltips Trollhättan – Ljungskile 19/9: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 19 September 2022

Viktiga poäng står på spel när FC Trollhättan tar emot Ljungskile SK i den 23:e omgången av Ettan Södra. Matchen spelas måndagen den 19 september 2022 med avspark kl 19:00.

Trollhättan – Ljungskile

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Trollhättan har visserligen kryssat i tre av sina fyra senaste matcher i Ettan Södra, men trenden måste ändå sägas vara ganska god. Framförallt är man väldigt svårslagna och räknar vi in matcherna i Svenska Cupen har man inte förlorat på elva raka matcher.

Insatsen senast var dock en besvikelse. Detta då man i lördags spelade 0-0 borta mot ett IFK Malmö som ligger toksist i serien med endast sju inspelade poäng. Den poängen innebär att Trollhättan står på 41 poäng efter 22 matcher och att avståndet upp till Oddevold på andra plats är tre poäng.

Inför den här matchen hade man emellertid vunnit två raka hemmamatcher. Senast slog man Torns IF och dessförinnan kunde man slå ut Öster ur Svenska Cupen.

Målsnåla Trollhättan

Ljungskile SK har, precis som Trollhättan, tagit 41 poäng efter 22 omgångar. De har dock blandat och gett betydligt mer på sistone.

Efter tre raka förluster kunde man dock vinna sin senaste match då man tog emot Tvååker förra helgen. Ett sent mål av Argjend Malaj innebar att man vann med 1-0 och därmed kunde man haka på i toppstriden. Dessförinnan hade Ljungskile förlorat mot både Oddevold och Lund i seriespelet samt mot Varberg i Svenska Cupen.

Förutsättningarna är nu jämna inför det här mötet mellan två lag på jakt efter den åtråvärda andraplatsen. Gais har ett stabilt grepp om serieledningen, men avståndet upp till kvalplatsen är alltså bara tre poäng.

Senast Trollhättan och Ljungskile möttes slutade det 1-1 och mycket talar för att även det här kommer att bli en jämn och tät batalj. Trollhättan har hållit nollan i sina tre senaste matcher och med sina 14 insläppta mål totalt är man bäst i Ettan Södra. Samtidigt har de bara gjort 24 mål framåt senast lyckades man inte få hål på jumbon IFK Malmö.

Trollhättan gäller som knappa favoriter, men framförallt finner jag anledning att tro på att det blir en målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.64 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.64
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 19 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: