Speltips Tyskland – Sverige 16/8: JVM

Martin Efvergren Publicerat: 15 August 2022

Sverige är klara favoriter när man ställs mot Tyskland i den sista gruppspelsmatchen i Junior-VM i Edmonton. Matchen spelas natten till tisdag den 16 augusti 2022 med nedsläpp kl 04:00 svensk tid.

Tyskland – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förväntningarna på årets upplaga av Juniorkronorna är inte skyhöga och än så länge har de nog fått någon att revidera den uppfattningen. Nu går man för att säkra andraplatsen i den måttligt tuffa grupp B för att på så vis undvika Kanada och Finland i kvartsfinalen.

Natten till måndag ställdes Sverige mot USA i en gruppfinal och det var amerikanerna som inledde bäst. Målvakten Jesper Wallstedt gjorde totalt sett en bra match, men var inte hundraprocentig vilket krävs om Sverige ska slå ett lag som USA.

USA gick ifrån till en 3-0-ledning, men Sverige kom tillbaka i den tredje perioden. Närmre än 3-2 kom man dock aldrig och därmed kan man som bäst bli tvåa i gruppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

På pappret har Sverige en stark defensiv, med en av turneringens bästa målvakter och backuppsättningar. Frågetecken finns däremot för lagets offensiva slagstyrka efter att flertalet forwards inte finns tillgängliga.

I premiären lyckades man inte motbevisa den svagheten, men man kunde ändå till slut vinna med 3-2 mot Schweiz. Därefter fick man lite bättre utdelning då man körde över ett ganska svagt Österrike med 6-0.

Nu väntar alltså ett Tyskland som, precis som Sverige, har förlorat mot USA samt vunnit mot Österrike och Schweiz. De har dock tagit sina poäng med mindre marginal och står på -1 i målskillnad medan Sverige har +6.

Juniorkronorna gäller också som stora favoriter inför den här matchen. Ett spel på att Sverige vinner ger endast omkring 1.15 gånger insatsen.

Defensiven är och måste vara Sveriges styrka i den här turneringen. Om backar och målvakt kan spela på sin högsta nivå finns en chans att gå längre än förväntat. I den här typen av matcher mot på pappret sämre motstånd har man dock svårare att komma till sin rätt.

Det mesta talar för Sverige kommer att lösa den här uppgiften, men jag tror inte på något på målkalas. Det har gjorts under 6.5 mål i båda lagens samtliga matcher så här långt och mitt spel blir att det kommer göras under 6.5 mål även i den här matchen till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 04:00, tisdag 16 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: