Speltips Västerås – Öster 31/7: Fördel bortalaget

Axel Sjödin Publicerat: 31 July 2022

Västerås ställs mot topplaget Öster i en av superettans eftermiddagsmatcher på söndagen.

Västerås - Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Västerås fortsatt kämpar med att hålla undan lagen bakom dem nere i botten så tillhör Öster den uppsjö av lag som är med och slåss om topplaceringarna i årets otroligt jämna upplaga av superettan. Halmstad har dragit ifrån lite, men andraplatser är fortsatt vidöppen och Öster är bara en poäng bakom tillsammans med fyra andra lag.

Västerås fick med sig ett kryss hem från Göteborg i den förra omgången då de mötte Örgryte borta i en viktig match för att hålla undan bottenlaget. Örgryte var det lag som skapade flest chanser och tog tillslut också rättvist ledningen med 1-0 i den 78:e matchminuten, men det skulle inte vara länge då Västerås kvitterade genom Viktor Granath bara fem minuter senare.

Det var en match som inget av lagen ville förlora framförallt och ingen av dem var väl särskilt missnöjda vid slutsignalen. Västerås har fortfarande tre poäng ned till jagande Dalkurd, men formen har inte varit strålande även om de känns bättre än lagen bakom dem.

De vann senast hemma mot Landskrona med klara 3-0 åtminstone och vi får se ifall de kan upprepa det när Öster gästar.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns mer kvalitet hos gästerna

Öster var en av de klubbar som var favorittippade till att ta sig upp till allsvenskan nästa säsong och de är fortfarande i allra högsta grad med i striden om att göra sin återkomst i högstaserien.

Som för nästan alla klubbar i superettan så har resultaten fluktuerat en del och efter sommaruppehållet så har de inte sett särskilt vassa ut. De inledde med fyra raka matcher utan vinst där de inte ens lyckades slå tabelljumbon Östersund.

Men förra helgen så tog de en tung trepoängare hemma mot toppkonkurrenten AFC Eskilstuna, vilket gjorde att de klättrade upp på samma poäng. Öster tog en tidig 2-0-ledning som de fick med sig in i halvtidsvilan och efter det så var Eskilstuna aldrig riktigt nära på att komma tillbaka in i matchen trots att den slutade 3-2.

Öster går in som knappa favoriter mot ett Västerås som är svåra att få något grepp om. Öster har dock kvaliteten för att säkra den här trepoängaren och förra omgångens vinst var nog viktig för dem. De är det bättre laget och Västerås har inte varit särskilt starka på hemmaplan i år, medan Öster är seriens näst starkaste bortalag. Vi spelar därmed på att Öster säkrar ännu en trepoängare för 2.20 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster vinner
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: