Speltips West Bromwich – Blackburn 14/2: Måltorka

Martin Efvergren Publicerat: 14 February 2022

Ett formsvagt West Bromwich Albion tar emot ett nästan lika formsvagt Blackburn Rovers i Championship. Matchen spelas måndagen den 14 februari 2022 med avspark kl 21:00 The Hawthorns.

West Bromwich – Blackburn

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Bromwich Albion går trögt i Championship och efter förlusten mot Millwall i den näst senaste omgången valde ledningen att sparka Valerien Ismael. Fransmannen tog över rodret i somras och efter en ganska bra start på säsongen blev resultaten allt sämre.

Ismaels efterträdare blev så Steve Bruce och det var han som ledde laget i onsdagens möte mot Sheffield United på bortaplan. Det blev dock ingen succéstart för den gode Bruce då man föll med 2-0. Det var lagets tredje raka förlust där samtliga slutat med siffrorna 2-0. På de senaste åtta ligamatcherna har man bara tagit en seger, två har slutat oavgjort och fem förluster.

WBA står därmed på 45 poäng efter 30 matcher och har, trots den senaste tidens svaga resultat, fortsatt visst häng på toppen. Blackburn Rovers har mer än bara häng på toppen då de med sina 53 poäng på 31 matcher aspirerar på direktuppflyttning.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag med offensiva problem

West Bromwichs form är svag, men även Blackburn har ett par sämre insatser bakom sig. I onsdags föll man med 2-0 hemma mot Nottingham Forest och dessförinnan blev det förlust med 1-0 mot Swansea. Rovers har därmed bara tagit fyra poäng på sina fem senaste matcher i Championship.

WBA och Blackburn möttes senast i den fjärde omgången av den här säsongen. Den matchen, som spelades i augusti i Blackburn, slutade med en 2-1-seger för bortalaget Albion.

Sedan dess är det alltså Blackburn som totalt sett har gått bäst av de här båda lagen. Trots det är det West Brom som gäller som relativt stora favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.85 gånger insatsen.

Trenden ser emellertid inte speciellt positivt ut för något av lagen. Albion hoppas förstås på en Bruce-effekt, men den kom inte i onsdags och jag har svårt att se att han kommer kunna lyfta laget i någon större utsträckning.

Framförallt har båda lagen offensiva problem för närvarande. Blackburn har endast förmått göra ett mål på de fem senaste matcherna och det har totalt gjorts under 2.5 mål i deras sex senaste matcher. West Bromwich har gått mållösa i tre raka matcher och det har gjorts under 2.5 mål i nio av deras tio senaste matcher.

Den här måltorkan gör att mitt spel på den här matchen blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 14 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: