Stryktipset

Stryktipset Idag 22/10 – Spelförslag, odds & analys

En stryktipskupong helt i engelskt tecken, precis som vi vill ha det. Tre möten från Premier League där tungviktsmötet på Stamford Bridge är den förmodade höjdpunkten. Nio matcher från världens jämnaste andraliga innan vi hoppar ner ytterligare ett hack för ett möte i League One. En spännande och svår kupong som gynnar den skicklige. Vi hoppar in direkt i jakten på 13 gröna bockar!

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea – Manchester United 2

Chelsea inledde oerhört starkt under Potters första veckor men nu är smekmånaden över och spelet ser inte lika stabilt ut. Aston Villa besegrades förvisso med 2-0 innan det blev delad pott mot Brentford (0-0). Spelmässigt såg det inte övertygande ut dock och hade inte Kepa stått på huvudet så hade “The Blues” lämnat Gtech Community Stadium utan poäng. Ten Hags gäng kommer från en imponerande seger i veckan mot Tottenham och det var längesedan “Red Devils” såg så vassa ut. Anthony och Sancho snurrade åttor med Spurs-försvaret och defensiven såg oerhört stabil ut. Här vädras en skräll och jag gillar Uniteds chanser i London. Den lågt streckade tvåan är en häftig chansspik!

2. Manchester City – Brighton 1

Ett revanschsuget City tar emot Brighton denna lördag. Brighton fortsätter att spela en attraktiv och fartfylld fotboll, men resultaten har inte följt därefter i och med De Zerbis inträde. Tre raka mållösa matcher håller inte och tidigare stekhete Trossard ser ut att ha blött krut i bössan för tillfället. Som gäst på Etihad så gäller det att sätta de få chanser som tilldelas, annars blir det otroligt tufft. Guardiolas världslag har all rätt att vara besvikna efter 1-0 förlusten mot ärkerivalen Liverpool. Och här tror jag att de kommer visa vem som bestämmer från minut ett, detta på “Fiskmåsarnas” bekostnad. Ettan hamras ned!

3. Everton – Crystal Palace 2

En kamp mellan två gamla mittfältsgeneraler ska spelas på Goodison Park. Everton ser inte alls bra ut för tillfället. Tredje raka förlusten var ett faktum mot Newcastle (1-0) och framförallt är det offensiven som ser väldigt håglös ut. Det ser ut som att Lampards gäng går ännu en tuff säsong till mötes. Patrick Vieiras Palace kommer med stärkt självförtroende efter sju poäng på de tre senaste. “Örnarna” hade ett tufft spelschema inledningsvis men har nu mot ett mer beskedligt motstånd visat att de har ett högt kunnande. I Wilfried Zaha har gästerna ett ess i rockärmen och här gillas högersidan skarpt. X2 till fint spelvärde blir valet i Liverpool!

4. Blackburn – Birmingham 2

Över till Championship och Ewood Park. Blackburn fortsätter att få med sig resultaten, Ben Brereton visar återigen att han är en anfallare av klass och nästintill allting offensivt går genom honom. “The Rovers” förlitar sig alldeles för mycket på en spelare och den underliggande statistiken visar dessutom att resultaten inte speglar prestationerna. Detta kommer komma ikapp Jon Dahl Tomassons gäng till slut. Birmingham har en solid defensiv och har även de senaste matcherna fått igång målskyttet. Sju av de åtta senaste matcherna har poäng hämtats och firma Deeney/Hogan har en rutinerad näsa för mål. X2 prioriteras till magiskt värde, ettan får endast plats på större system.

5. Middlesbrough – Huddersfield 1

Middlesbrough har haft otroliga problem med kontinuiteten så här långt. De rödklädda är sällan det sämre laget och förtjänar mer än de har fått, men ineffektivitet och slarv har varit väldigt kostsamt. Retroaktiv utdelning kom i veckan då Wigan pulveriserades med klara 4-1, och här finns goda chanser att rida vidare på vinnarvågen. “The Terriers” som gästerna kallas är jumbo i tabellen och ser iskalla ut för tillfället. Borta mot ett nytänt Boro tror jag att Fotheringhams gäng får det väldigt tufft och alla poäng stannar på Riverside Stadium. Ettan står bra allena.

6. Millwall – West Bromwich X

Millwall kommer stärkta efter tre raka segrar, men här höjs ett varningens finger. Hemmalaget är inne i ett bra stim och Tom Bradshaws hattrick ger luft under vingarna, här blir däremot “Lejonen” lite väl stora favoriter. West Bromwich har inte gått som väntat, men truppen är alldeles för bra för att harva i bottenträsket och undertecknad tror bara att det är en tidsfråga innan “The Baggies” börjar klättra i tabellen. På mittfältet finns kreativitet i Diangana/Rogic och på topp kommer Jed Wallace att vilja visa att släkten är värst. Heltäckningsmattan rullas ut på The Den och vi jobbar in den undervärderade högersidan!

7. QPR – Wigan 1

Wigan inledde starkt som nykomlingar, men verkligheten har kommit ikapp gänget från Greater Manchester. Fyra förluster på de fem senaste matcherna motsvarar insatserna och här tror jag “The Latics” kommer få slita hårt för att få med sig något. QPR är motsatsen till gästerna, efter en svag inledning så trummade Beales lag igång och toppar nu tabellen. Dykes och Willock har verkligen visat framfötterna med elva strutar sinsemellan och ska kunna vålla rejäla problem för besökarna. Med detta sagt så ser ettan ut att bli något överstreckad och värdekrysset får göra sällskap om plånboken tillåter.

8. Reading – Bristol City X

Höga toppar och djupa dalar beskriver Readings säsong väl. 7-1-7 visar resultatraden där en stark offensiv gör sitt, men försvarsspelet lämnar mycket att önska. Bristol City har ett liknande syndrom där firma Weimann/Conway/Wells gör det riktigt bra offensivt för “The Robins” men bakåt läcker man. Gästerna kommer från en stärkande seger borta mot WBA men går inte att lita fullt ut på denna dag. Två lag som är otroligt svåra att få grepp om, garderingar krävs. Hela brädet från start och gå vidare.

9. Rotherham – Hull 2

Två lag som förväntas återfinnas i de nedre regionerna när säsongen summeras möts denna lördag. Rotherham har överträffat förväntningar efter 14 spelade omgångar. I ärlighetens namn så har insatserna inte varit övertygande och “The Millers” springer alldeles för bra. Hull har inte rosat marknaden inledningsvis, men stod för en bra insats i bortamötet mot Blackpool som slutade 3-1 i Hulls favör. “Tigrarna” är det bättre laget på pappret och när svenska folket stirrar sig blind på tabellen så är till höger blicken faller. Ettan till närmare 50 procent slopas och X2 plitas ner på New York Stadium.

10. Sheffield United – Norwich 1

En tidig seriefinal mellan två formsvaga lag ska spelas på Bramall Lane. Norwich har helt tappat konceptet och har en poäng på de senaste fyra matcherna. En gedigen sjukstuga hjälper föga på ett redan sargat självförtroende och här kommer “Kanariefåglarna” få bekänna färg. “The Blades” har inte heller visat någon vidare form, men framför fansen trivs Heckingbottoms grabbar. Endast en förlust återfinns på kontot i hemmaborgen och i Berge har de rödsvarta kanske ligans bästa mittfältsdirigent. Mot ett skadeskjutet Norwich ska goda chanser finnas till en trepoängare. Ettan singlas med god känsla!

11. Stoke – Coventry 2

Coventry ser ut att ha vaknat till liv efter en trög start. Tio pinnar på de senaste fem matcherna är en rejäl uppryckning, trots detta återfinns “The Sky Blues” som nästjumbo så att slå av på takten är inget alternativ. De rödvita från Stoke har gjort det bra det senaste, men en rejäl missräkning sist mot Rotherham hemma smakar surt. Med detta sagt så har jag svårt att köpa streckningen på Stoke i skrivande stund, ettan närmar sig 60 procent och då drar undertecknad i nödbromsen. Coventry besitter en bra högstanivå och undervärderas grov mot “The Potters”. Runt 20 procent är tvåan en spännande spik, större system plockar med krysset.

12. Sunderland – Burnley 2

Burnley har reformerats under Vincent Kompanys styre och spelar nu en fotboll baserad på bollinnehav. Resultaten har följt därefter och endast en match har slutat med förlust efter 15 omgångar. “The Clarets” ska ha alla möjligheter att ta hissen direkt tillbaka till det engelska finrummet om de fortsätter på inslagen väg. Klassiska Sunderland agerar nykomling i andradivisionen och precis som de andra lagen som kom från League One har insatserna varit klart godkända. Däremot har skadorna slagit hårt mot Mowbrays trupp och resultaten har blivit lidande. Under nittio minuter tror jag att klasskillnaden kommer bli för stor och tvåan är en bra spik på en svår omgång.

13. Shrewsbury – Charlton 2

Vi avslutar med ett möte från den eminenta tredjedivisionen. Charlton visade att de ska vara med och utmana om uppflyttningplatserna i matchen mot Portsmouth senaste då “The Athletics” vann med klara 3-0. Unga strikern Miles Leaburn gör det bra och kan mycket väl agera matchvinnare för gästerna. Shrewsbury gör det också väldigt bra i upptakten men har inte alls samma kapacitet i truppen som gästerna och förväntas sjunka i tabellen, när högersidan också i skrivande stund erbjuder fint värde så blir valet enkelt. X2 agerar lås och stänger denna lördagskupong.

Spiken! – Manchester City

Brighton är ett bra fotbollslag, men har det tufft med målgörandet. Sämsta tänkbara tillfälle att gästa Manchester då Haaland och company hungrar efter mål efter ha blivit nollade i mötet med Liverpool. Banketta på Etihad.

Skrällen! – Birmingham

Verkligheten kommer komma ikapp de blåvita från Blackburn. Har Ben Brereton en dålig dag på kontoret så har inte “The Rovers” mycket att komma med. Birmingham har ett starkt grundspel och har endast förlorat en av de senaste åtta matcherna.

144 rader

1. Chelsea – Man United 2
2. Man City – Brighton 1
3. Everton – Crystal P x2
4. Blackburn – Birmingham x2
5. Mboro – Huddersfield 1
6. Millwall – West Brom 1×2
7. QPR – Wigan 1
8. Reading – Bristol City 1×2
9. Rotherham – Hull x2
10. Sheffield U – Norwich 1
11. Stoke – Coventry 2
12. Sunderland – Burnley 2
13. Shrewsbury – Charlton x2

864 rader

1. Chelsea – Man United 2
2. Man City – Brighton 1
3. Everton – Crystal P x2
4. Blackburn – Birmingham 1×2
5. Mboro – Huddersfield 1
6. Millwall – West Brom 1×2
7. QPR – Wigan 1x
8. Reading – Bristol City 1×2
9. Rotherham – Hull x2
10. Sheffield U – Norwich 1
11. Stoke – Coventry x2
12. Sunderland – Burnley 2
13. Shrewsbury – Charlton x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100