Trippelbettet 18/10 – Dagens bästa speltips från Svenska Spel

Det mesta studsade rätt under måndagen där Roma planenligt besegrade Sampdoria samtidigt som Villarreal på kontrollerat vis slog Osasuna där siffrorna stannade under 2,5 mål. Malmö FF lyckades dock tappa 1-0 till 1-2 mot Blåvitt efter tveksamma ingripanden på egen planhalva. Under 2,5 mål i klassikermöte sprack således men nya tag tas denna måndag. La Liga och Premier League står för underhållningen när trippeln landar in strax under åtta gånger fläsket!

Spelstopp: 18.59

Annons:

Sevilla – Valencia: Hemmaseger @ 2,28

Sevilla har fått omedelbar effekt på sitt tränarbyte. Julen Lopetegui lämnade för bara en vecka sedan över skutan till nygamla bekantskapen Jorge Sampaoli, ett drag som onekligen slagit väl ut. 1-1 mot Dortmund följdes upp av säsongens blott andra triumf i ligaspelet när Mallorca lades på rygg med 1-0 i den senaste omgången. Truppen håller för hög nivå för att harva i den nedre delen av tabellen och mot ett för dagen torftigt Valencia gillar vi Sevillas möjlighet att fortsätta på inslagen väg.

Gennaro Gattuso och hans mannar har det i sin tur kämpigt. 2-2 hemma mot Elche var inte mycket att hurra över trots att nyförvärvet Cavani stod för två strutar. Uruguayanen tvingades dock utgå redan i halvtid med en skada och utan honom blir det inte lätt att stå upp på erkänt svårspelade Ramón Sánchez Pizjuán. Valencia har dessutom bara vunnit en av sina fyra bortamatcher, ett facit som inte förbättras här.

Sevilla ser ut att vara på gång och när ett så pass generöst odds som 2,28 erbjuds på den raka ettan tvekar vi inte en sekund. Värdarna har 4-0-0 på de fyra senaste inbördes mötena på denna arena.

Spel: Hemmaseger @ 2,28
Tävling: La Liga
Plats: Ramón Sánchez Pizjuán
Tid: 19.00
TV:

Brighton – Nottingham: Brighton över 1,5 mål @ 1,52

Brighton har sett fortsatt intressanta ut sedan Roberto De Zerbi tog över skutan efter Graham Potter. 3-3 mot Liverpool har förvisso följts upp av två raka förluster mot Tottenham och Brentford, men trots att “Fiskmåsarna” har misslyckats med att göra mål i båda dessa strider vill vi slå ett slag för offensiven. Minst en pinne förtjänades mot Spurs och senast mot Brentford rådde det inga större tvivel om att det var de blåvita som var det bättre laget.

Kan den nytillträdda italienska managern få sina adepter att prestera på liknande vis mot tabelljumbon Nottingham är väldigt mycket vunnet på sydkusten. Steve Coopers gäng var förtjänta av minst en pinne senast mot Wolverhampton, men när Brennan Johnson brände sin straff var det inte svårt att förstå varför gästerna bottnar tabellen. Offensivt ser de tillresta stundtals spännande ut, men i de bakre leden råder inte sällan kalabalik.

Brighton besitter en växel som Nottingham inte har och här lutar vi åt att De Zerbi och company får fart på sitt anfallsspel. Brighton över 1,5 mål är taget till 1,52.

Spel: Brighton över 1,5 mål @ 1,52
Tävling: Premier League
Plats: AMEX Stadium
Tid: 20.30
TV: V Sport Premium, Viaplay

Crystal Palace – Wolverhampton: Hemmaseger @ 2,22

Crystal Palace gjorde inget större väsen av sig i 0-0-matchen senast mot Leicester. Det gjorde förvisso inte motståndarna heller. Matchbilden speglade resultatet väl men hemma på Selhurst Park ska “Örnarna” kunna få energi av sin normalt högljudda publik. Det bör i sin tur lyfta spelare som Zaha, Olise och Eze. Trion kan på egen hand lura upp vilken motståndare som helst på läktaren och här gillar vi Palaces segerchans skarpt.

Wolverhampton stod i sin tur också för en slätstruken historia när de i lördags drabbade samman med Nottingham. Varsin straff tilldelas lagen där Neves satte sin i nät medan Nottinghams Johnson missade sin. Tre poäng gick således till gästerna men prestationen var inget att skriva hem om. Det ser faktiskt oroande ut på det gröna schackbrädet när Wolves är i farten och väldigt snart kommer de orangesvarta att behöva anlita en tränare som får fart på detta.

Om inte hägrar bottenstrid under hela säsongen, något Crystal Palace är alldeles för bra för att slippa. Den raka ettan är mummafågel till 2,22 gånger fläsket.

Spel: Hemmaseger @ 2,22
Tävling: Premier League
Plats: Selhurst Park
Tid: 21:15
TV: Viaplay

Trippeln

Sevilla – Valencia: Hemmaseger @ 2,28
Brighton – Nottingham: Brighton över 1,5 mål @ 1,52
Crystal Palace – Wolverhampton: Hemmaseger @ 2,22

Totalt odds: 7,69

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100