Trippelbettet 19/10 – Dagens bästa speltips: “AIK triumferar i det svartgula mötet!”

Onsdagens utbud tillhör det läckrare vi sett en lillördag. Trippelns första nedslag görs på nationalarenan i Solna där AIK och Häcken drabbar samman i en kolossalt viktig batalj i toppen av Allsvenskan. Därefter fortsätter resan till Premier League där Anfield och St. James’ Park är utvalda destinationer. Häng med!

Spelstopp: 18.59
Annons:
Klicka här att rygga trippeln!

AIK – Häcken: Hemmaseger @ 2,48

Det har skrivits spaltmeter om AIK:s svårigheter att prestera på det gröna schackbrädet denna säsong. Skriverierna till trots har Gnaget likväl ordentlig känning på en Europaplats när Allsvenskan går in i slutspurten. Derbysegern (2-1) mot Djurgården var imponerande och ska en enskild spelares insats plockas ut från mängden är det svårt att inte blicka mot John Guidetti. Anfallaren ser ut att ha blivit ett med sina skadebekymmer och med honom på topp gillas de svartgulas segerchans trots att Sebastian Larsson är avstängd.

En annan aktör med samma färger på tröjorna gästar nationalarenan denna onsdag. Häcken har seglat som solklar favorit till Lennart Johanssons pokal då det skiljer sex poäng ner till tabelltvåan Hammarby med bara fyra omgångar kvar att spela. 4-1-viktorian mot Sundsvall var helt i sin ordning fram till 90 minuter var spelade. Då höll sig Alexander Jeremejeff för knät och av bilderna att döma är det högst osäkert om han kommer till spel i Solna.

Det skulle givetvis vara ett blytungt tapp för Getingarna som torskat tre av sina fyra senaste allsvenska besök på denna arena. AIK har momentum och till finfina 2,48 klickar vi den raka ettan!

Spel: Hemmaseger @ 2,48
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 19.00
TV: Kanal 9, C MORE Stream, Discovery+

Liverpool – West Ham: Liverpool (-1) @ 2,12

Efter en elektrisk andra halvlek lyckades Liverpool till slut lägga Manchester City på rygg. Säsongens bästa insats från de rödklädda kröntes rättvist med 1-0 när Mohamed Salah rann ifrån den ljusblå backlinjen och behärskat placerade in segermålet för Klopps gäng. Tysken är avstängd här efter sitt röda kort men det ska inte hindra hans adepter från att spinna vidare på inslagen väg mot ett sargat West Ham.

Salah, Firmino och Núnez är alla potentiella målgörare mot en opponent som har ordentliga bekymmer i de bakre leden. David Moyes får formera sin startelva utan tillgång till Aguerd och Ogbonna samtidigt som rejäla frågetecken finns för Zoumas och Dawsons medverkan. Skulle kvartetten missa denna tillställning blir det fantastiskt svårt att mäta sig med Liverpool. The Hammers har inte truppbredden för att klara av krig på två fronter.

Liverpools boostade tuppkam från helgens tunga triumf ger tillräckligt med fart under galoscherna för att betvinga även West Ham. Vi klickar trevägs-handikappet (-1) och ser på när Pool vinner detta med minst två bollars marginal.

Spel: Liverpool (-1) @ 2,12
Tävling: Premier League
Plats: Anfield
Tid: 20.30
TV: V Sport Extra, Viaplay

Newcastle – Everton: Hemmaseger @ 1,63

Eddie Howe har förvandlat sin egen tränargärning samtidigt som han förvandlat Newcastle till en ytterst svårslagen maskin. Söndagens 0-0-möte med Manchester United innebar att “Skatorna” bara torskat en av de inledande tio matcherna. Med lite flyt hade dessutom antalet segrar varit fler än tre. Isak och Saint-Maximin är frågetecken inför mötet med Everton, men när herrar som Almirón, Guimaraes och Wilson finns att tillgå behöver Howe inte oroa sig över offensiven.

Den fysiskt starka och för all del även mobila backlinjen ska dessutom kunna freda sig när Everton ger sig ut på omställningar. Det är nämligen på detta vis som The Toffees hoppas såra samtliga opponenter. Lampards gäng har problem i uppställt spel och även om defensiven förbättrats händer det inte våldsamt mycket när gästerna går till attack.

1,63 är inget superodds på den raka ettan men det är tillräckligt för att det ska ta plats på trippeln. Detta vinner Newcastle framför en högljudd hemmapublik!

Spel: Hemmaseger @ 1,63
Tävling: Premier League
Plats: St. James’ Park
Tid: 20.30
TV: V Sport 1, Viaplay

Trippeln från Svenska Spel

AIK – Häcken: Hemmaseger @ 2,48
Liverpool – West Ham: Liverpool (-1) @ 2,12
Newcastle – Everton: Hemmaseger @ 1,63

Totalt odds: 8,56

Vill du rygga vår trippel? Klicka här!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100