Speltips Rafael Nadal – Casper Ruud 5/6: Final i Franska öppna

Axel Sjödin Publicerat: 5 June 2022

Den spanska giganten Rafael Nadal ställs mot den unge norrmannen Casper Ruud i finalen av Roland-Garros på söndagseftermiddagen.

Rafael Nadal - Casper Ruud

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det råder inga som helst tvivel om vem som innehar favoritskapet inför söndagens final i herrarnas singel. Norrmannen Casper Ruud ställs mot sin barndomsidol Rafael Nadal som ofta refereras till som just kungen av grus.

Nadal har vunnit Roland-Garros vid tretton tidigare tillfällen och är nu inte långt ifrån att lägga till ytterligare en titel i hans redan överfyllda troféskåp. Vägen till finalen har dock inte varit självklar och spanjoren såg ut att ha lite problem med Felix Auger-Aliassime i åttondelsfinalen där det gick till fem set.

Han var sedan nederlagstippad mot den regerande mästaren Novak Djokovic, men Nadal visade än en gång varför han har förtjänat sitt smeknamn. På grus briljerar han verkligen och han vann någorlunda bekvämt mot världsettan med 3-1 i set.

Semifinalen mot Alexander Zverev såg också ut att kunna bli en riktig klassiker med fantastiskt spel där båda gång på gång räddade setbollar. Men tysken tvingades bryta efter att han stukade foten i andra setet och fick halta av plan på kryckor i tårar. Nadal tilldelades därmed segern och en plats i finalen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Casper Ruud möter sin idol i sin första final

För första gången någonsin så är Norge representerade i finalen av Franska öppna och har imponerat på väg dit. Det har varit tre raka 3-1 segrar från åttondelsfinalen och framåt där han har tagit sig igenom Hubert Hurkacz, den 19-årige dansken Holger Rune och kroaten Marin Cilic i semifinal.

Det var talande att över hälften av publiken lämnade arenan efter Nadals semifinal mot Alexander Zverev senast. Medan Casper Ruud imponerade mot Marin Cilic så var arenan knappt halvfull. Men det spelar mindre roll sett till insatsen. Ruud förlorade dock första setet och fick matchen avbruten av en planstormare som spände fast sig själv i nätet, men trots det så lyckades norrmannen vända och vinna med 3-1 i set.

Ruud som är skolad på Nadals akademi på Mallorca får nu möta sin barndomsidol för första gången – och det görs i en Grand Slam-final. Det är såklart oerhört stort för den unga spelaren, men hans chanser att vinna ser inte särskilt ljusa ut ifall man ska ta spelbolagen.

Rafael Nadal har nämligen aldrig ens låtit någon av sina 13 finaler i Franska öppna gå till femte setet och han har vunnit samtliga. Det är ett helt galet rekord. Även om Casper Ruud har sett bra ut hittills så har han haft en klart mer överkomlig väg till finalen. Men ett set kan han nog mäkta med i alla fall och vi spelar därmed på över 3,5 set för 1.89 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV:  kanalnio logo
Stream:  [eurosport1]

Jämför odds: