5 maj 2019 sverige finland

Speltips Sverige – Slovakien 11/2: OS 2022

I den andra gruppspelsmatchen i OS 2022 ställs Sveriges ishockey-herrar Tre Kronor mot Slovakien. Matchen spelas den 11 februari 2022 med nedsläpp kl 09:40 svensk tid.

Tre kronor inledde OS 2022 med en planenlig seger mot Lettland i premiären. Men det blev betydligt mer spännande än vad de flesta hade trott på förhand eller vad de flesta hade trott vid ställningen 3-0 till Sverige.

Sverige inledde matchen fokuserat och Lukas Wallmark gav laget ledningen i den första perioden. I den andra kunde man sedan utöka till 2-0 av Anton Lander och 3-0 av Wallmark igen. Därefter infann sig nog en känsla av att saken var biff och det är farlig känsla i ishockey.

Lettland reducerade sedan i power play i andra perioden och i början av den tredje perioden satte man ett nytt PP-mål. Sverige darrade men kunde ändå, med nöd och näppe, reda ut det hela. Letterna tryckte på mot slutet men 3-2 stod sig matchen ut.

Nu väntar så ett Slovakien som inte har speciellt höga förväntningar på sig inför detta OS. I gruppen som består av Sverige, Finland, Slovakien och Lettland är de två förstnämnda stora favoriter.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige är klara favoriter

Det blev, som väntat, förlust för Slovakien i premiären mot Finland som spelades torsdag förmiddag svensk tid. Slovakerna var aldrig speciellt nära att störa ett Finland som till slut vann matchen med klara 6-2.

Sverige är nu klara favoriter inför den här matchen mot Slovakien, men det är inte direkt något stjärnspäckat landslag som Johan Garpenlöv kommer med till dessa olympiska spel. Alla NHL-spelare uteblev och det gör förstås att hela turneringen har mindre stjärnglans och favoritskapet kastas om en del.

Tre Kronor har väl sin främsta stjärna eller åtminstone mest framstående spelare i burväktaren Lasse Johansson. Den storväxte keepern anses vara en av de allra bästa målvakterna i KHL och alla vet ju vad en bra målvakt kan göra för ett hockeylag.

Sveriges insats mot Lettland satte nog inte skräck i konkurrenterna, men det viktiga var trots allt att man vann matchen. Problemet var att man började slappna av efter 3-0 och det kunde ha blivit en dyrköpt läxa. Nu blev det inte så och det kan vara nyttigt att ha med sig.

Slovakien övertygade inte mot Finland och är sannolikt inte speciellt mycket bättre än Lettland. Kan Tre Kronor bibehålla fokus i 60 minuter bör man kunna vinna den här matchen utan att det ska behöva bli lika spännande som senast. Mitt spel blir därför Sverige -1.5 (asian handicap) till 1.85 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -1.5 (asian)
Odds: 1.85
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 09:40, fredag 11 februari 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: