Speltips Inter – Sassuolo 13/5: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 13 May 2023

Ett formstarkt Inter tar emot Sassuolo i den 35:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 20:45.

Inter – Sassuolo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inter har verkligen sett till att pricka formen när det behövs som mest. Med sex raka segrar i ryggen har man ena benet i CL-finalen samt goda möjligheter att knipa andraplatsen i Serie A. Därtill har man tagit sig till final i Coppa Italia.

Det är ett remarkabelt lyft som Inter har stått för den senaste tiden. Räknar vi in Champions League och Coppa Italia så har de alltså sex raka segrar och då har man mött, bland annat, Juventus, Lazio, Roma och senast Milan. På dessa matcher har man endast släppt in ett enda mål totalt.

Förra helgen besegrade man toppkonkurrenten Roma med 2-0 på bortaplan i ligaspelet. I onsdags fick man sedan en drömstart i Milanoderbyt i CL-semifinalen. Efter elva minuter hade man gått ifrån till 2-0 och den ställningen stod sig sedan matchen igenom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Sassuolo befinner sig i mittens rike av tabellen och har inte längre speciellt mycket att spela för. Inför den här omgången ligger man på en trettonde plats med hela 17 poäng ner till Spezia under strecket. Då endast fyra matcher återstår har man alltså säkrat fortsatt spel i Serie A.

Den senaste tiden har Sassuolo gjort bra resultat på hemmaplan, men desto sämre på bortaplan. I måndags gästades man av Bologna där det blev delad pott. Dessförinnan hade man två raka hemmasegrar mot Juventus och Empoli. På bortaplan har man dock tre raka förluster mot Verona, Salernitana och Lazio.

I tävlingssammanhang möttes Inter och Sassuolo senast i oktober. Det var då gästande Inter som gick segrande med 2-1 och de gäller även som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.43 gånger insatsen.

Väldigt mycket talar förstås till Inters fördel. De har sett väldigt starka ut på sistone och har därtill betydligt mer att spela för än Sassuolo. Det enda som egentligen talar till gästernas fördel är Inters täta spelschema där man redan på tisdag har ett returmöte mot Milan i Champions League.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli målrikt. Vi har att göra med två relativt målglada lag, men jag finner ändå anledning att tro att det inte kommer bli något målkalas. Inter har bara släppt in ett mål på sina sex senaste matcher och det har gjorts under 3.5 mål i Sassuolos åtta senaste matcher.

Jag tror att Inter löser tre viktiga poäng här, men de kommer inte att jaga mål när/om de tar ledningen. Simone Inzaghi lär prioritera tidiga byten och ett spel som ger minsta möjliga slitage inför kommande matcher. Mitt spel blir att Inter vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.28 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.28
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo