Västerås

Speltips Västerås – Almtuna 13/1: Hemmalaget på G

Västerås möter Almtuna, en match där båda lagen ligger topp tio, men siktar på topp sex. Matchen spelas under fredagen den 13 januari 2023, med nedsläpp den klassiska tiden 19.00.

Västerås har efter mer än halva serien inte fått den starten man önskade sig, dock så har spelet de senaste omgångarna visat något helt annat. Trots det så ligger ligger Västerås på en nionde plats och har “endast” nio pinnar upp till en topp sex placering. Defensiven har varit ett stort problem för Västerås, då man redan har släppt in hela 107 mål, det är bara Tingsryd som släppt in fler mål. Dock har har Västerås två segrar på de tre senaste matcherna, varav en var borta mot Djurgården. Västerås har ändrat lite i organisationen och jag tror på ett Västerås som kommer vara livsfarliga för de lagen ovanför i de kommande 20isch omgångar.

Almtuna däremot går riktigt bra, och det var inte många som trodde inför säsongen. En sjunde plats i tabellen och häng på en topp sex placering. Almtuna torskade senast hemma mot AIK med 1-4, men hade innan det sju segrar på åtta matcher. Almtuna var en av seriens sämsta bortalag för tio omgångar sedan ungefär, man har sedan dess vunnit sex raka bortamatcher och det mot lag som Djurgården, Södertälje och Västerås. Tony Mårtensson har fått ihop ett bra lag på pappret, kanske inte det namnkunnigaste, men alla spelare i detta lag kämpar i 60 minuter, oavsett vad det står på tavlan.

Västerås och Almtuna har mött varandra endast en gång under säsongen, då vann Almtuna i Västerås med 5-2, men det var en match där Västerås var det spelmässigt bättre laget.
Innan det hade Västerås ett stort övertag på Almtuna i Head-to-head och hade bland annat tre raka segrar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktig seger senast för Västerås

Västerås har på pappret ett av de bästa lagen i serien, och borde vara topp sex. Jesper Kokkonen fick inte till det i Västerås, men gjorde 0+2 i premiären för Bofors. Dock så har Västerås fina offensiva spelare i Trevor Cheek, Lukas Zetterberg och Mikael Frycklund. Finns sparkapital i herrar som Liam Dower Nilsson, Emil Aronsson och Anton Svensson, så spelarmaterialet på forwardsen är det inget fel på för Västerås. Backsidan har lyfts sedan Nick Albano kom in, en riktigt fin back vad jag sett. Daniel Gunnarsson, Jimmie Jansson Lorek och Alexander Lindelöf håller hög allsvensk klass sedan tidigare. Johan Gustafsson har ett par guld på CV:et men inte riktigt fått till det i denna säsong, 89.1 % är inte godkänt, men det är nästan halva grundserien kvar, så det finns tid att reparera.

Almtuna har ett av de yngre lagen i serien, ett snitt på 24 år per lirare. Viktor Hertzberg fick en tackling mot Tingsryd för någon månad sedan och har varit borta sedan dess. Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Jacob Svensson är viktiga för Almtunas offensiva del, en lirare som Oliver Kandergård har kommit igång på slutet, en spelare som sprutade poäng i ettan. Backsidan ser ljus ut för Almtuna och då tänker jag framförallt på Oskar Asplund som toppar den interna poängligan, den killen spelar inte i allsvenskan nästa säsong. Jacob Ragnarsson är också en back som imponerat på mig, det är en kille som har ett bra CV och gör det otroligt bra. Viktor Andrén är enligt mig en av seriens bästa målvakter, har stått SHL och har en procent på 91.7, vilket är bra.

Västerås har något spännande på gång om vi tittar de tre senaste matcherna. Almtuna var inte alls att känna igen mot AIK under onsdagen och sagan kanske börjar ta slut? Västerås har ett på pappret vassare lag än vad Almtuna har, men det är Almtuna som har 1-0 i matcher under säsongen. Tror på ett välfyllt ABB, och ett heltaggat Västerås som måste imponera på sin nya sportchef för att inte bli av med Västerås-tröjan, jag tror Västerås vinner denna kamp till ett mycket fint odds. Västerås har framförallt fått till det defensivt sedan Nick Albano kom in, och det offensiva har funnits där hela säsongen. Som jag skrev tidigare så tror jag Västerås kommer att bli livsfarliga framöver.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 1,91
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag den 13 januari 2023
TV:  [cmorelive5]
Stream: 

Jämför odds: