Speltips Kanada – Tjeckien 23/5: Växlar upp

Martin Efvergren Publicerat: 23 May 2023

Kanada och Tjeckien gör upp om andraplatsen i den sista gruppspelsmatchen i hockey-VM 2023. Matchen spelas tisdag den 23 maj med nedsläpp kl 15:20.

Kanada – Tjeckien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Finland och Lettland står som värdnationer för VM i ishockey 2023. Grupp A, där bland andra Sverige och Finland ingår, har spelat sina matcher i Tammerfors medan grupp B, som Kanada och Tjeckien hör till, håller till i Riga.

I grupp B har Schweiz övertygat mest medan Kanada och Tjeckien nu gör upp om andraplatsen. Inför den här sista omgången är Kanada en poäng efter Tjeckien.

Kanada vann, som väntat, sina två första matcher mot Lettland och Slovenien utan större problem. Därefter gick man en jämn fight mot Slovakien som man till slut vann efter straffavgörande. De två stora plumparna i protokollet så här långt är uddamålsförlusten mot Schweiz samt måndagseftermiddagens oväntade torsk mot Norge efter straffavgörande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Kanada

Tjeckien inledde detta VM med att slå grannlandet Slovakien med 3-2 i premiären. Därefter vann man klart mot Kazakstan för att sedan åka på en oväntad förlust med 4-3 i förlängning mot Lettland.

Tjeckerna gjorde sedan vad som förväntades då man vann mot Slovenien och Norge. I söndags åkte man sedan på sin andra förlust då man föll med 4-2 i mötet mot Schweiz.

Om gruppspelet, som brukligt när det gäller hockey-VM, varit något av en transportsträcka så börjar det nu hetta till på allvar. I den här matchen står det på spel vilka man kommer få möta i en kvartsfinal. Som det ser ut just nu kommer tvåan i grupp B få möta Finland medan trean får möta antingen Sverige eller USA.

Varken Kanada eller Tjeckien har imponerat så här långt då båda överglänsts av Schweiz. Att Kanada har den högre högstanivån av dessa två är nog emellertid de flesta överens om. Kanadensarna brukar ha en förmåga att växa in i VM-turneringarna för att sedan vara som bäst när det gäller som mest. Som det ser ut just nu känns inte Kanada som en given guldkandidat, men man är ett bättre lag än Tjeckien och jag tror att man kommer att börja växla upp successivt. De lär komma revanschsugna efter plattmatchen mot Norge och mitt spel blir att Kanada vinner den här matchen under ordinarie tid till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kanada vinner
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:20, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo