Eurovision

Väntan är över och Eurovision Song Contest är tillbaka för 2021 och här på Spelbloggare.se presenterar vi er läsare odds på vinnare, land som vinner och förstås med lite extra betting-fokus på Sverige samt Tusse, som representerar landet med sin låt Voices.
Efter att förra årets Eurovision blev inställt på grund av världsläget, är tävlingen nu tillbaka och det handlar om en av Europas mest ärofyllda sådana – vilket land blir mästaren över musiken? Dessutom är det ett extremt populärt evenemang att betta på – och vi presenterar er därför alla siffror av relevans, så att du kan tippa på din favorit till bäst betalt.


Spela på Melodifestivalen hos Unibet!

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Eurovision Odds – Vinnare 2021:

Europas länder har skickat in deras vinnare i respektive inhemsk musiktävling, den som i Sverige kallas Melodifestivalen, och vi har alla Eurovision odds på vinnare 2021. Största favoriterna är just nu Italien, Frankrike samt Malta.

Bidrag i Eurovision Song Contest 2021

Här hittar ni en full lista med de bidrag, länder och artister som kommer uppträda samt tävla i den stora finalen.

Land Artist Låt
Sverige Tusse Voices
Italien Måneskin Zitti e buoni
Frankrike Barbara Pravi Voila
Malta Destiny Jet Me Casse
Schweiz Gjon’s Tears Tout I’univers
Ukraina Go_A Shum
Island Daoi & Gagnamagnio 10 Years
Finland Blind Channel Dark Side
Portugal The Black Mamba Love Is On My Side
Bulgarien Victoria Growing Up Is Getting Old
Cypern Elena Tsagrinou El Diablo
San Marino Senhit Adreanalina
Litauen The Roop Discoteque
Norge Tix Fallen Angel
Grekland Stefania Last Dance
Ryssland Manizha Russian Women
Azerbadzjan Efendi Mata Hari
Serbien Hurricane Loco Loco
Israel Eden Alene Set Me Free
Belgien Hooverphonic The Wrong Place
Albanien Anxhela Peristeri Karma
Storbritannien James Newman Embers
Nederländerna Jeangu Macrooy Birth Of A New Age
Moldavien Natalia Gordienko Sugar
Tyskland Jendrik I Don’t Feel Hate
Spanien Blas Cantó Voy a Quedarme

Sverige i Eurovision

Sveriges bidrag till Eurovision är Tusse med sin låt Voices, som också blivit klar för den stora finalen – men utan att vara en av de stora favoriterna. Han må ha charmat det svenska folket, men bland experter tippas han få det tufft på den större scenen.

Ett orosmoln har varit huruvida rösten ska hålla, men av semifinalen att döma har Tusse nu återställt den – och förhoppningsvis räcker den även i den stora finalen. Att leverera ett prickfritt framträdande är ett måste om det ska bli på tal om en svensk succé.

Vinner Tusse Eurovision?

  Spela Tusse att vinna till oddset 65,0 hos Betsson!

Allmänt om Eurovision 2021

Det blir ett något annorlunda Eurovision, ESC, 2021 – inte minst då det kommer saknas publik på plats i arenan. ESC utspelar sig i Rotterdam, Nederländerna, och den stora finalen går av stapeln under lördagen den 22 juni. Hela Europas musikfantaster sitter samlade och ska kora vilket land som vinner hela kalaset. Årets upplaga av Eurovision blir den 65:a totalt och eftersom Nederländerna vann 2019, är det de som får äran att stå värd för tävlingen.

Två semifinaler, hälften av länderna i den ena och den andra, har avgjorts och under lördagen den 21/5 är det de bästa från semifinalerna som tävlar. 26 länder har fortfarande chansen på den ärofyllda titeln som Europas musikmästare.

Plats: Rotterdam, Nederländerna
Datum: 22/5-2021
Ses på: SVT 1