Speltips Augsburg – Köln 23/4: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 april 2021

Augsburg och FC Köln har båda chansen att säkra nytt kontrakt, men med fyra omgångar kvar att spela kan mycket hända i Bundesliga.

Augsburg - FC Köln

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var nog många supportrar till Augsburg som räknade med att den tyska storklubben redan hade säkrat kontraktet i Bundesliga för ett par veckor sedan när man vann två matcher inom loppet av tre omgångar och distanserade sig i bottenstriden.

Men dessvärre för Augsburgs del har man efter det varit sämre igen, med tre raka utan vinst, och plötsligt är det inte så långt ner till nedflyttnings- eller kvalplatsen.

Det återstår bara fyra omgångar att spela och kanske blir det räddningen för Augsburg, men faktum är samtidigt att man ska spela mot FC Köln här. En förlust gör att Augsburg plötsligt bjuder in FC Köln i matchen igen. Då kan allting hända.

FC Köln är på nedflyttningsplats, men bara sju poäng bakom Augsburg. Det gör att man, inför det att det sen återstår tre matcher, kan vara fyra poäng bakom. Det innebär med andra ord att Augsburg plötsligt är inblandade i botten.

Men med det sagt är det mycket som ska gå snett för att Augsburg ska ramla ur, men för FC Köln finns inte utrymmet. Här måste man gå för att vinna den här matchen.

Tight senast

På bortaplan har FC Köln en riktigt svag säsong bakom sig och inför den här matchen mot Augsburg har man fem raka bortaförluster i ligaspelet. Det bådar inte särskilt gott inför den livsviktiga matchen man står inför.

Augsburg har spelat många tighta matcher mot FC Köln och underspelet brukar generellt sett vara gångbart, även om 1-1 är det mest vanliga resultatet senaste åren. Augsburg har samtidigt tre raka matcher utan att ha gjort mål framåt.

Bättre chans än så här får FC Köln inte att plocka tre poäng. Nästa omgång väntar Freiburg på hemmaplan och har man med sig tre poäng från det här mötet med Augsburg ser det plötsligt ganska lovande ut inför den matchen.

FC Köln draw no bet spelas till 1,84 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Köln draw no bet
Odds: 1,84
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:30, fredag 23 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: