Speltips Bayer Leverkusen – Köln 17/4: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 april 2021

Det är nya tränare i både Bayer Leverkusen och FC Köln inför lördagens sena derbymatch i tyska Bundesliga. Vi rekar med odds.

Bayer Leverkusen - FC Köln

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En match mellan Bayer Leverkusen och FC Köln brukar i vanliga fall innebära trevlig stämning på läktarna, ett ordentligt slag ute på planen och riktigt fin underhållning även för den neutrala åskådaren.

Men derbyt kommer inte att ha samma ton den här gången, som en vanlig säsong vill säga. 4-0 vann Bayer Leverkusen med i höstas när lagen spelade mot varandra i Köln och även om det var en underhållande match på sitt sätt hade den inte derbynerven.

Det finns vissa förhoppningar om att det här mötet kittlar lite mer, med tanke på att det är en extremt viktig match för båda lagen. Bayer Leverkusen måste vinna för att kunna nå Europa och FC Köln ligger på nedflyttningsplats och är därmed i ett lite mer desperat behov av poäng.

Å andra sidan kan man konstatera att såväl Bayer Leverkusen som FC Köln har chansen att rädda säsongen på slutet, förutsatt att man avslutar säsongen på ett starkt sätt.

Men den sportsliga ledningen i respektive klubb har inte varit nöjd. Det har skett rockader på tränarfronten i båda läget på sistone. Bayer Leverkusen leds numera tillfälligt av den tidigare spelaren Hannes Wolf, 40, medan FC Köln gått på det rutinerade kortet med Friedhelm Funkel för att försöka rädda kontraktet.

Bayer Leverkusen är ett bättre lag

I skrivande stund finns det inte mycket som talar för att FC Köln ska klara av det här, och rädda det kontrakt som nu svävar i fara, men kanske kan tränarbytet få önskad effekt. Men nytränareffekten bör rimligtvis väga mindre tungt mot ett Bayer Leverkusen som precis gjort samma sak med sin tränare.

Bayer Leverkusen är också ett klart bättre lag egentligen och deras dåliga trend under våren är snarare frukten av dålig form än någonting annat. Tror jag.

Det finns en inneboende kvalité i laget, även om Bayer Leverkusen haft uppenbara problem med skador under säsongen. Nu saknas också Timothy Fosu-Mensah från Manchester United, samt Lars Bender, Julian Baumgartlinger och Daley Sinkgraven.

FC Köln kommer till spel utan avstängde Ondrej Duda, och med ett antal viktiga spelare som tveksamma. Det rör inte minst anfallaren Sebastian Andersson som har knäproblem och som kan behöva vila igen.

Bayer Leverkusen vinner spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bayer Leverkusen vinner
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:30, lördag 17 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: