Speltips Borussia Dortmund – Leipzig 8/4: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2021

Borussia Dortmund behöver vinna hemma mot RB Leipzig för att kunna nå Champions League inför kommande säsong.

Borussia Dortmund - RB Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett uppenbart problem för en klubb som Borussia Dortmund att man inte har lyckats bibehålla fokus i Bundesliga den här säsongen. Med ett par matcher kvar att spela är risken stor att man inte ens når Champions League.

Med tanke på att Borussia Dortmund försöker få många av sina unga supertalanger att stanna är det av yttersta vikt att man kvalificerar sig för Champions League varje säsong – det är nämligen där som alla stora spelare vill spela.

Men med tre omgångar kvar i Tyskland finns risken att man missar Champions League. Nu har Borussia Dortmund insett allvaret, och har fyra raka vinster, men kanske är det för sent som den tyska storklubben har vaknat?

Borussia Dortmund har 55 poäng och Eintracht Frankfurt står på 56 poäng, med Wolfsburg en poäng framför sig. Borussia Dortmund behöver ta sig förbi minst ett av lagen för att få spela i Champions League nästa säsong.

Det är ingen omöjlighet, men att då ställas mot svårspelade RB Leipzig är ingen drömlottning sett till spelschemat. Å andra sidan vann Borussia Dortmund borta mot RB Leipzig med 3-1 så sent som i januari.

Odds i Bundesliga

RB Leipzig har inte heller någonting att spela för, så på så sätt kanske det inte behöver vara en särskilt dålig lottning för Borussia Dortmund här. Det är en av de sista matcherna som Julian Nagelsmann har med laget. Dessutom ska Dayot Upemecano snart lämna. Kanske vill dessa avsluta snyggt?

Men RB Leipzig kommer att sluta tvåa i tabellen, har ingen chans på ligaguldet och är redan klara för Champions League.

Senare ska dessa båda lag spela mot varandra i den tyska cupfinalen och kanske är det trots allt matchen som är i fokus. Det är ett möte som spelas i mitten av nästa vecka. Då är det viktigare för RB Leipzig att vinna än vad det är nu. Nu har Borussia Dortmund betydligt mer att spela för.

Men Borussia Dortmund saknar en rad tunga spelare, med avstängning på Jude Bellingham som ett av tappen. Om det vill sig illa spelar inte Erling Haaland, medan Jadon Sancho precis är tillbaka. Hur påverkar det laget?

Båda lagen göra mål spelas till 1,54 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,54
Bolag: Hajper
Spelstopp: 15:30, lördag 8 maj 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: