Speltips Borussia Dortmund – Union Berlin 21/4: Målfokus

Simon Pålsson Publicerat: 21 april 2021

Borussia Dortmund och Union Berlin spelar en viktig match i jakten på Europaplatser. Fem omgångar återstår i Bundesliga.

Borussia Dortmund - Union Berlin

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det ska spelas ytterligare fem omgångar i den tyska högstaligan Bundesliga och det är först om fem omgångar vi vet precis hur säsongen slutar. Men vi kan konstatera att det är skarpt läge för ett lag som Borussia Dortmund.

Inför den här säsongen hade Borussia Dortmund såklart stora förväntningar på sig och detta mot bakgrund av att Erling Braut Haaland hade kommit in och snabbt öst in mål i sin nya klubb. Men man har inte kunnat kapitalisera på den norske anfallstalangen, åtminstone inte hemma i Bundesliga.

Borussia Dortmund ligger femma med fyra poäng upp till en Champions League-plats och det mesta pekar därmed på att man missar att nå finrummet till nästa säsong. En ordentlig käftsmäll för Borussia Dortmund med andra ord.

Om man ska ha någon som helst chans att nå dit behöver man rada upp vinster på slutet. Borussia Dortmund har två raka inför matchen mot Union Berlin och jag kan inte se hur man inte skulle gå fullt ut här också.

Union Berlin har en liten chans att nå en Europaplats, men även i deras fall krävs en bra avslutning på säsongen. Med endast sex förluster på hela året har man visat att man är extremt svårslagna, och i höstas vann man faktiskt hemma mot Borussia Dortmund.

En öppen match väntar

Borussia Dortmund har inte den allra starkaste truppen med sig till den här matchen, men spelare för spelare råder det ingen tvekan om att man ska vara det bättre laget mot Union Berlin.

Men precis som tidigare under säsongen finns det frånvaro på ett par nyckelspelare som gör matchen aningen mer svårbedömd ur hemmalagets perspektiv.

Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer, Youssoufa Moukoko och Jadon Sancho är spelare som alla fem står utanför laget inför matchen i fråga. Det är helt enkelt spelare som man får klara sig utan här också.

Union Berlin har i princip samma problem med skador, det vill säga likvärdiga problem, med spelare som Sheraldo Becker, Anthony Ujah, Taiwo Awoiniyi och Leon Dajaku borta inför matchen. Om det vill sig illa kommer såväl Trimmel som Lenz, båda Christopher i förnamn, också att behöva stå över.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,74
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:30, onsdag 21 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: