Speltips Hertha Berlin – Freiburg 6/5: Kniv mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2021

Hertha Berlin ligger på nedflyttningsplats, men har allt i egna händer för att rädda kontraktet i Bundesliga. Nu möter man Freiburg.

Hertha Berlin - Freiburg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det ska spelas totalt 34 omgångar i Bundesliga den här säsongen och innan alla 34 omgångar är färdigspelade går det såklart inte att sticka ut hakan för bestämt. Det är ett antal matcher kvar att spela innan vi vet säkert hur säsongen slutar.

Men vad vi kan känna oss trygga i är att Hertha Berlin har gjort en svag säsong, med endast sex vinster på 29 omgångar, och en poängskörd som gör att man nu ligger på nedflyttningsplats.

Men samtidigt har Hertha Berlin bara spelat 29 matcher när konkurrenterna runt omkring har spelat 31 omgångar, samtidigt som Hertha Berlin faktiskt bara har tre poäng upp till säker mark.

Som om det inte vore nog med det har man fyra raka utan förlust, varav en vinst, och totalt två vinster på sina sex senaste omgångar. Hertha Berlin har med andra ord vaknat i precis rätt läge av säsongen och ser ut att kunna rädda nytt kontrakt.

Men man vill gärna utnyttja sina hängmatcher till att ta sig förbi och en vinst mot Freiburg vore steg ett, men formen i bortalaget är ganska god. Man kommer inte minst från ett 1-1-möte med Hoffenheim som åter visade att man är ganska svårslagna.

Hertha Berlin vill inte förlora

Hertha Berlin har egentligen inte skadeläget att skylla de svaga resultaten under säsongen på, men det har varit ett problem till och från med frånvaro på ett antal viktiga spelare.

Också inför mötet med Freiburg har man vissa problem och det är uppenbart att man inte kan formera precis det lag man önskar. Luca Netz är borta med skada, samtidigt som Rune Jarstein inte heller kan spela.

Dodi Lukebakio, Marvin Plattenhardt och Eduard Löwen har varit borta ett tag, men har återvänt till träningsplanen sista veckan och gör sig mer redo för comeback nu. Men det är väl tveksamt om det är spelare som kan spela nu.

Dedryck Boyata gjorde comeback efter ett år senast, då som inhoppare, men är nog tveksam i mer än en liknande roll nu.

I bortalaget finns det tvekan om Chang-Hoon Kwon och Lino Tempelmann, spelare som man egentligen inte förlitar sig på i vanliga fall heller. Däremot är Baptiste Santamaria nu tillbaka efter sin avstängning senast.

X (oavgjort) spelas till 3,70 gånger såsen hos CampoBet. Det är ett tilltalande odds i en match där jag tror att båda blir svåra att slå.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, torsdag 6 maj 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: