Speltips Hoffenheim – Köln 27/5: Mittenmöte i Tyskland

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2020

Hoffenheim eller FC Köln? Det är frågan inför det viktiga mittenmötet mellan lagen i Bundesliga den 27 maj 2020.

  Rygga spelet hos unibet – till med marknadens bästa odds!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Gratis streaming av Bundesliga hos spelbolaget ComeOn! Läs mer här – och få 1 000 kronor att spela för med så lite som 250 kr insatta på kontot. Regler & villkor tillämpas.

Det spelas intensivt med matcher nu i den tyska fotbollen, och det återstår väl att se hur det här påverkar lagen i det korta perspektivet. Med tanke på att man inte har spelat särskilt många matcher på slutet är det uppenbart att det kan finnas skaderisker.

Det är också därför man har valt att investera i en ny regel där man alltså tillåts göra totalt fem byten per match, uppdelat på max tre tillfällen. Det gör att lagen kan rotera mer i sina trupper, och dessutom vila spelare i slutskedet av matcherna. Det är också då belastningen har stegrats till farliga nivåer.

Men nog om det, hur tänker vi inför mötet mellan Hoffenheim och FC Köln? Det är ett mittenmöte rakt i mitten av tabellen, utan någonting att spela för egentligen.

För som läget är nu ser det oerhört svårt ut för varken Hoffenheim eller FC Köln att ge sig in i någon form av toppstrid, eller chans på Europaplatser. Det är dessutom tio respektive tolv poäng ner till kvalplatsen, så det ska rimligen inte vara någon fara på taket.

Men hur motiverar man sig då?

Ingenting att förlora

Men det man också kan tolka den här situationen som är att inget av lagen egentligen har någonting att förlora – och att man därför kan släppa loss och bjuda på en underhållande historia. Det är vår förhoppning på förhand.

1-2 slutade mötet till Hoffenheim senast, men då i november månad, och kanske kan det vara ett riktmärke på ungefär vad som kan vänta här. Med en del mål i alla fall.

FC Köln har spelat 2-2 två gånger om nu i inledningen av omstarten, och Hoffenheim har släppt in fyra mål på sina två första matcher. Nu står man i för sig på en förlust och ett kryss, så i deras fall gäller det också att försöka rädda någon form av heder här.

Nu har vi en känsla av att båda lagen – sin vana trogen – spelar en ganska offensiv fotboll. Det är åtminstone fallet när Hoffenheim spelar på sin egen hemmaplan.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,60 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, onsdag 27/5
TV:  viaplay logo
Stream:  unibet logo comeon logo