Speltips inför Augsburg – Borussia Dortmund 18/1: Håland i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2020

Borussia Dortmund är klara favoriter i återstarten av Bundesliga borta mot mittenlaget Augsburg.

Annons:

Efter ett par intensiva veckors ledighet har spelarna nu varit på träningsläger med sina tyska klubbar för att vässa formen efter ledigheten. Med cirka en månads ledighet i benen är det klart att det krävs lite för att man ska känna sig redo för omstarten.

I den första omgången på vårsäsongen möter Borussia Dortmund mittenlaget Augsburg på bortaplan, en match som man rimligen gäller som favoriter i. Å andra sidan avslutade motståndarna höstsäsongen starkt och hade bland annat fyra vinster på sina fem sista matcher – innan den avslutande matchen som man förlorade.

Borussia Dortmund förlorade också 2019 års sista match, men hade också fin form på slutet. Om vi väljer att se det i ett lite större perspektiv. Nu har man bra häng på toppen, men med tanke på att tabellen är så jämn kan det gå hur som helst.

Borussia Dortmund har sju poäng till godo på Augsburg och vi räknar med att man är ute efter att faktiskt öka det avståndet. Det är förmodligen vad som kommer att ske nu, att lagen i toppen distanserar sig.

Annons:

En klar favorit

Den trupp som bortalaget sitter på i dagsläget är ingenting annat än imponerande och då har man råd att kunna spela utan två viktiga spelarae i form av Thomas Delaney och Marcel Schmelzer. Viktiga är kanske inte rätt ord, men det är åtminstone spelare som brukar kunna bistå med en fin bredd.

Det är däremot inte det vi fokuserar på, utan snarare hur laget kommer att se ut. Det finns en viss Erling Braut Håland som förmodligen är sugen på att få visa upp sig. Det återstår att se om han får starta i den tuffa konkurrensen. Men räkna med att han kommer att få minuter.

Det går inte riktigt att jämföra det här med slagkraften i hemmalaget, där den fine anfallaren Alfred Finnbogasson är skadad. Det är ganska tunt i truppen och med spelare som Sergio Cordova, Iago och Raphael Framberger borta blir det snabbt jobbigt.

Här tror vi att Borussia Dortmund blir ett par nummer för stora och räknar med en klar vinst för tyskarna. Det kan spelas till 1,71 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Borussia Dortmund vinner
Odds: 1,71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 18/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: