Speltips inför Augsburg – Wolfsburg 16/5: Ångest för hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.Augsburg kan mycket väl bli ordentligt inblandade i bottenstriden, och tar gärna tre poäng hemma mot Wolfsburg lördagen den 16 maj 2020.

  Streama Bundesliga hos Unibet – regga dig här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Har ni också saknat den tyska fotbollen? Det är ni nog inte ensamma om. Efter ett långt och ofrivilligt uppehåll är det äntligen dags att spela lite god fotboll igen, och det är inga dåliga matcher som man dukar upp från comebackomgången i Bundesliga. Det måste man ta och säga.

Ett möte som sticker ut, och som kommer att hamna lite under radarn med stor sannolikhet, spelas mellan bottenlaget Augsburg och topplaget Wolfsburg. Detta Wolfsburg som alltså slog ut Malmö FF precis innan fotbollen lades på is på allvar.

Augsburg har inte haft en särskilt bra säsong och såg till att klydda till det ordentligt precis innan uppehållet, med tre raka förluster och totalt en poäng på sina fem sista matcher. Det gjorde att man halkade ner betänkligt i tabellen och försatte sig i en lite prekär situation.

För som läget är nu har man inte mer än fem poäng till godo på Fortuna Düsseldorf – på tal om Malmö FF (Uwe Rösler som tränare) – och med lite stolpe ut kan man snabbt ha tappat det gapet ner. Då kan det bli en riktigt jobbig säsong plötsligt.

Dessutom kommer man att få klara sig utan sin tränare Heiko Herrlich i den här matchen, eftersom han brutit mot restriktionerna som gäller och därmed är avstängd. Han ska enligt uppgifter ha gått ut för att köpa tandkräm – trots att man inte fick lämna hotellområdet. Fascinerande.

I det här läget får man inte glömma att det alltså ska spelas nio matcher till och då kan allting hända, den saken är säker. Det återstår ändå cirka en fjärdedel av säsongen.

Vill du streama Bundesliga gratis? Här är spelbolagen med gratis streaming!

Wolfsburg är hetare

Här kan vi redan nu flagga för att det inte är enkelt att bedöma exakt var lagen står, och vad man kan förvänta sig av respektive lag. Men låt oss i alla fall konstatera att Wolfsburg såg väsentligt mer heta ut innan det här uppehållet. Det ska man inte underskatta i det här läget.

Det är också så att. Wolfsburg har en Europaplats att spela för och att man i nuläget bara har en poäng upp till Schalke 04 som är på den sista kvalplatsen till Europa League. Det återstår väl att se vad som sker med sommarens kvalspel, men låt oss konstatera att Wolfsburg åtminstone inte tänker bränna den chansen. Nu går man för det.

En sak som däremot oroar lite är att Wout Weghorst är avstängd här, samtidigt som tunga spelare som William, Yannick Gerhardt, Ignacio Gamacho och Joshua Guilavogui inte kan spela. Att jämföra med Augsburg som i princip bara saknar Simon Asta (korsbandsskadad) och möjligen Alfred Finnbogasson. Mer hanterbart, var så säker.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas här till 1,68 gånger såsen hos Unibet. Anledningen? Augsburg är inte bra nog att ösa på här, Wolfsburg lägger sig nog lite mer defensivt än vanligt och inget av lagen är igång. Det kommer att märkas.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30, fredag 15/5
TV:  viaplay logo
Stream:  unibet logocomeon logo

 
Annons:


Annons:


Annons:

Annons: