Speltips inför Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 8/2: Alla kollar på Haaland

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2020

Erling Braut Haaland är såklart namnet på allas läppar, och vi tror att han kan ta en huvudroll igen när Borussia Dortmund spelar borta mot Bayer Leverkusen lördagen den 8 februari 2020.

  Spela över 3,5 mål till oddset 2,05 hos Betfair här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Ett möte som sticker ut från Bundesliga den här lördagen är det lite senare mötet mellan Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen, en match som många kan missa. Men det här har alla möjligheter att bli en kittlande historia, av många anledningar.

Erling Braut Haaland – så ska man tydligen skriva hans namn trots att han alltså är norrman – kan inte ha undgått någon. Den norske 19-åringen öser in mål och hans fortsättning på säsongen har varit precis vad alla hoppades på.

Det fanns såklart en risk att det skulle bli en tuff omställning att gå upp en nivå och spela i Bundesliga, men så här långt har han tacklat det på allra bästa sätt. Det är snarare så att man känner att han hade kunnat spela ännu högre – och ännu mer.

Lucien Favre, huvudtränare, har pratat mycket om att man ska ta det lugnt med Erling Braut Haaland nu när han precis anslutit. Det finns vissa frågetecken kring hans fysiska status och man tänker inte riskera någon muskelskada. Såklart. Här gäller det att matcha honom sakta, men säkert, och inte riskera någon överbelastning.

Men att Erling Braut Haaland kommer att ta en huvudroll i många matcher känner vi oss helt säkra på. Det finns väl en risk på att han gör det även mot Bayer Leverkusen, då både han och Jadon Sancho kan hamna i fokus.

Annons:

Målspelet är helt givet

Det går väl egentligen att berömma Borussia Dortmund för många saker, men man måste konstatera att hur bra deras offensiv än må vara har man stora problem att hitta ett vinnande koncept över tid. Den stora förklaringen är att man släpper in för många – och för enkla mål. Det gör att man åter tappat lite mark i toppen.

Nu möter man dessutom ett Bayer Leverkusen som fortsätter att göra det bra, inte minst på hemmaplan. Där vann man med stabila 2-1 hemma mot Stuttgart i cupen senast, men man har också en lång trend av att göra bra resultat i ligan också. Det handlar främst om att man gör mål framåt. Även i det här fallet släpps det in för många mål åt andra hållet.

Med två så målstarka lag kan vi inte tänka på annat än målspel inför matchen. Det må vara uppenbart, och spelbolagen är inne på samma spår, men trenden är tydlig. Just nu kan vi också titta tillbaka på en trend med idel målrika möten mellan lagen. Fyra, fem, sex, fyra, två och åtta mål har blivit den totala målslörden i de senaste inbördes mötena. Det är knappast en slump.

Därför spelar vi över 3,5 mål i matchen till 2,05 gånger såsen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair sportbook – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål totalt
Odds: 2,05
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 18:30, lördag 8/2
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

Annons:


Annons: