Speltips inför Bayern München – Schalke 04 25/1: Viktig vinst

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2020

Bayern München är alltid favoriter på hemmaplan, men kommer att behöva anstränga sig för att slå topplaget Schalke 04 i Bundesliga.

Annons:

Det är dags för en fin tysk fotbollslördag även den här helgen och i den sena matchen får vi se toppmötet mellan Bayern München och Schalke 04, ett lag som härligt nog är tillbaka i toppen den här säsongen.

Schalke 04 kommer till matchen med en fin trend på fyra raka matcher utan förlust, med en vinst i den senaste matchen då Bundesliga startade om. Övriga matcher är kanske inte värda att ta med i beaktningen med tanke på att de spelades i slutet på deceber.

Hur som helst har det varit ett starkt år för Schalke 04, som är svårslagna och bara har tre förluster. Faktum är att det är en mindre än vad FC Bayern München har så här långt.

Men efter att ha varit väldigt starka på slutet – fyra raka vinster – har Bayern München nu klättrat i tabellen och ligger som tvåa. Men det skiljer bara tre poäng mellan lagen, varpå en vinst för bortalaget här skulle göra att man går upp på samma poäng som sina motståndare.

Jämnt, tätt. Det är orden som beskriver Bundesliga det här året.

Annons:

Underskatta inte gästerna

Hansi Flick är som bekant kvar i Bayern München under hela den här säsongen och nu tar han med sig en stark trupp inför den här matchen. Kingsley Coman är tillbaka i träning efter att ha haft en mildare influensa i början på året, men kommer inte att spela här. Serge Gnabry är också tillbaka i truppen, men väntas inte få chansen från start.

Men vilka spelare är borta? Jo, Lucas Hernandez, Niklas Süle och Javi Martinez är skadade och finns inte med i matchtruppen alls för hemmalaget.

Men i bortalaget ska sägas att en viss målvakt, Alexander Nübel, inte finns med i matchen. Detta eftersom han har dragit på sig en lång avstängning på fyra matcher. Det här blir den fjärde och sista matchen i den avstängningen. Han är för övrigt klar för FC Bayern efter säsongen – men spelar alltså inte här.

Weston McKennie, Benjamin Stambouli och Salif Sané är spelarna som inte kan spela för bortalaget. Men det här är avbräck so mvi tror att man kan hantera. Formen är som bekant god och inte minst i offensiven har man alla chanser att göra sina röster hörder.

Båda lagen göra spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, lördag 25/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: