Speltips inför Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 27/10: Tysk fotboll

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2019

Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt gör upp i ett svindlande hett möte i Bundesliga på söndagen.

Annons:

Det finns nog ingen som skulle få för sig att klaga på spänningen som inledningen på säsongen i Bundesliga har bjudit på. Det finns massvis med lag som fortsatt har en reell chans att slåss om ligaguldet, inte minst med tanke på att vi nu ser en serie där åtta lag finns inom loppet av bara två poäng i tabelltoppen. Svindlande.

Allra längst upp hittas för närvarande förra årets fina utropstecken Borussia Mönchengladbach, som byggt vidare på det som var bra redan förra året och nu gör det lika bra. Det går att klaga på ett par poängtapp, men i egenskap av serieledare har Borussia Mönchengladbach skaffat sig en svårkritiserad position hittills.

Eintracht Frankfurt var på sitt eget sätt ett utropstecken förra året, då allra främst i Europaspelet där man gick till semifinal i Europa League och sånär tog sig hela vägen till final.

I sommar tappade man ett par tunga namn allra längst fram, inte minst Luka Jovic som blev såld till Real Madrid, varpå man haft lite svårt att hitta samma momentum. Å andra sidan är man med i striden enbart två poäng bakom serieledningen.

Annons:

Enorma skadeproblem

Borussia Mönchengladbach tar sig an den här matchen med en hiskelig skadelista som egentligen saknar motstycke i Bundesliga just nu. Det är oroväckande för serieledarna att nu behöva klara sig utan en rad nyckelspelare. Det är väl det som är det sista man skulle behöva när läget är som det är – snorjämnt i Bundesliga alltså.

Borussia Mönchengladbach får klara sig utan inte mindre än åtta spelare. Det rör sig om Tobias Strobla, Matthias Ginter, Ibrahima Traore, Keanan Bennetts, Fabian Johnson, Torben Muesel och Alassane Plea. Det är inga vidare förutsättningar i sig själv.

Eintracht Frankfurt har tunga spelare som Kevin Trapp på sin skadelista, med Marco Russ fortsatt skadad. Det har han varit under egentligen hela säsongen. Nu finns det osäkerhet kring viktiga spelare som André Silva, Jonathan de Guzman och Bas Dost. Det kommer att kunna vålla problem nu när Almamy Touré också står utanför matchtruppen.

Det går att känna att Adi Hütter inte helt fått samma ordning på sitt lag den här säsongen, efter att man tappat flera nyckelspelare. Men offensiven finns där. Det är styrkan och identiteten i båda dess lag.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas därför till 1,61 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,75 (asian handicap)
Odds:  1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, söndag 27/10
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: