Speltips inför Borussia Mönchengladbach – FC Köln 11/3: Publikfritt derby

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2020

Borussia Mönchengladbach gäller som den klara favoriten inför onsdagens möte i Bundesliga mot rivalen FC Köln, en match som spelas den 11 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

På onsdagskvällen är det inte bara fotboll från världens hetaste turnering Champions League – det ska också spelas en tysk ligamatch mellan topplaget Borussia Mönchengladbach och FC Köln. Det här är ett riktigt rivalmöte som ofta lockar väldigt fina publikskaror och bra stämning.

Men en viktig aspekt att ha med sig inför den här matchen är att den kommer att spelas utan publik, och att hemmalaget därmed tappar sin fördel av att ha publiken i ryggen. Det är åtminstone utgångspunkten som många bedömare har på förhand – att det snarare är hemmalaget som förlorar sin chans att trycka på gästande lag.

Men just i det här fallet har vi snarare en annan take på det hela, och ser det faktiskt som en nackdel för gästerna. I en match av derbykaraktär har det sämre laget fördelen av att det blir intensivt, småfult spel. Det är svårare att hitta sådant utan publikens hjälp. Nu kommer hemmalaget i stället kunna spela ut sitt spel fullt ut – och då är man helt enkelt väsentligt bättre.

Det är bara en av anledningarna till att vi håller Borussia Mönchengladbach som favoriter, tack vare coronoviruset helt enkelt. Det är en faktor som man för ett par månader sedan inte trodde att man skulle bli tvungen att ta in i beräkningarna inför matcher.
Annons:

Borussia Mönchengladbach vinner

Borussia Mönchengladbach kommer till matchen med närmast bästa lag, även om inte Florian Neuhaus kommer att kunna spela. Detta på grund av den avstängning han drog på sig senast, efter att ha fått sitt femte gula kort för säsongen. Men på det hela taget är det lag som Borussia Mönchengladbach sätter på banan det starkaste man kan. På ett väldigt bra sätt.

Bortalaget då? Jo, här finns inte riktigt samma spets och bredd som i Borussia Mönchengladbach. FC Köln bygger i stället lite mer av en budgetvariant på lag. Just nu får man också klara sig utan Noah Katterbach, Rafael Czhichos, Thomas Kessler. Niklas Hauptmann och troligen även Sebastiaan Bornauw.

Men det man ska ha med sig är att det verkligen är toppen mot botten här. Då måste hemmalaget Borussia Mönchengladbach gå in som klara favoriter på förhand.

Borussia Mönchengladbach vinner (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Mönchengladbach vinner
Odds:  1,80
Bolag:  Coolbet
Spelstopp: 18:30, onsdag 11/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: