Speltips inför FC Köln – Hoffenheim 8/11: Tyskt fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2019

Hoffenheim är klara favoriter, men har också pressen på sig när man möter nästjumbon FC Köln i Bundesliga.

Annons:

Faktum är att fredagens är en fin dag i tysk fotboll, med en match i Bundesliga och en kittlande historia i 2. Bundesliga för den som önskar det. I det fallet får vi se Sebastian Ohlsson, tidigare lagkapten i IFK Göteborg, spela med sitt FC St Pauli.

Men för vår del hamnar fokus på mötet mellan FC Köln och Hoffenheim i Bundesliga. Det är ett möte som är synnerligen viktigt för båda lagen, men där Hoffenheim gäller som klara favoriter i vårt tycke.

Vad är egentligen anledningen till det?

Det finns flertalet anledningar att resonera så, men förrförra säsongens möten kanske kan ge en liten fingervisning. Det är visserligen två säsonger sedan, men Hoffenheim vann då med 6-0 hemma och 3-0 borta mot FC Köln. Det lär sitta kvar som en tagg. Dessutom har man sju raka matcher utan vinst mot Hoffenheim.

Dessutom har man god form med fyra raka vinster och minst två (!) gjorda mål i samtliga fyra matcher. Det gör att Hoffenheim känns svårstoppade i det här skedet.

Annons:

Bortalaget är favoriter

Hoffenheim har öppnat säsongen lovande och har tack vare sin starka trend på slutet – alltså fyra raka vinster – tagit ikapp på många av lagen på den övre halvan. Som bekant är det här en osannolikt jämn tabellen där den övre halvan ligger inom fem poäng. Det gör att Hoffenheim alltså bara har fem poäng upp till serieledande Borussia Mönchengladbach.

Att FC Köln i egenskap av nykomlingar skulle få det tufft kändes helt väntat. Det är ingen slump att man nu bara har sju poäng i botten, med hela 21 (!) insläppta mål på tio omgångar. Det är också den skrala målskörden på nio mål framåt som oroar. Det finns inget lag som har färre antal insläppta mål just nu.

FC Köln har inte riktigt marginalerna med sig för tillfället och ser direkt skakiga ut, såväl hemma som borta. Hoffenheim åker till matchen som favoriter och att det inte skulle bli poäng känns osannolikt.

Hoffenheim draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) spelas till 2,00 gånger såsen hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Hoffenheim draw no bet
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp:  20:30, fredag 8/11
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: