Speltips inför Köln – Borussia Dortmund 23/8: Tungt tyskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 22 augusti 2019

Det blir ett ordentligt fokusspel inför fredagens tunga möte i Bundesliga mellan FC Köln och Borussia Dortmund den 23 augusti 2019.

Annons:

Bundesliga är igång och som vanligt är det fredagsmatcher på tapeten. Eller ja, matcher och matcher. En match står på schemat varje fredagskväll från den tyska toppfotbollen. Av någon härlig anledning har man också beslutat sig för att det ofta ska vara en het match. Eller vad sägs om mötet mellan klassiska FC Köln och Borussia Dortmund, en av ett par titelkandidater den här säsongen?

FC Köln förlorade visserligen borta mot Wolfsburg i sin premiär, men faktum är att laget stod för en överraskande stark insats och faktiskt tar med sig ganska positiv energi från det mötet. Det är någonting man har med sig inför årets andra match – hemmapremiären för säsongen. Då är det alltså Borussia Dortmund som står för motståndet. Det är ett lag som knappast blir enklare att passera och man kan väl konstatera att FC Köln haft allt annat än tur med sitt spelschema.

Borussia Dortmund å sin sida såg urstarka ut i sin premiär och vann med hela 5-1 hemma mot Augsburg. Det var å andra sidan en match som laget ska vinna alla dagar i veckan. Nu möter man ett FC Köln som man har två raka vinster mot, men som traditionellt brukar stå upp bra mot Borussia Dortmund.
Annons:

Spel i första halvlek

FC Köln har nu två spelare utanför sin matchtrupp. Det rör sig om två spelare som inte heller fanns med i premiären och som kommer att saknas ett tag till. Christian Clemens och Ismail Jakobs står uppsatta som skadade. I övrigt kan laget formeras liknande som i förra matchen. Jhon Cordoba är däremot tillbaka från sin avstängning och konkurrerar nu om en plats i startelvan.

Det här är en situation som till stora delar kan jämföras med den i bortalaget där också två spelare är borta. Mateu Morey och Raphael Guerreiro är spelarna som av olika anledningar, men skador i båda fallen, inte kommer till spel. Ingen av spelarna fanns med i premiären.

Vi kan inte blunda för att bortalaget är starkare på pappret och här tänker vi oss ett lag som verkligen går på knock direkt. Som nykomlingar har FC Köln inte mycket att förlora, utan kan spela sin ganska offensiva fotboll inför sin hemmapublik. Det kan nog smälla direkt här.

Över 1,5 mål i första halvlek spelas till 2,10 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (första halvlek)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  20:30, fredag 23/8
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.