Speltips inför RB Leipzig – Bayer Leverkusen 1/3: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 1 mars 2020

RB Leipzig tar sig an Bayer Leverkusen i ett av söndagens mer intressanta möten i den tyska ligan Bundesliga. Vi rekar såklart med speltips den 1 mars 2020.

  Rygga spelet hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter en fullspäckad fotbollshelg som står på schemat, och för tysk del är även söndagen värd att besöka. Ur ett rent spelperspektiv finns det flera intressanta matcher att sätta tänderna i, men det finns såklart också ett svenskintresse i mötet mellan RB Leipzig och Bayer Leverkusen.

Om vi frågar spelbolagen råder det ingen tvekan om att det är bortalaget som är underdog på förhand, och det är väl rimligt att Bayer Leverkusen får iklä sig rollen som just det. Men är det verkligen på rimliga nivåer? Är skillnaden mellan lagen så pass stor som oddsvärderingen ger sken av? Vi är tveksamma.

Bayer Leverkusen är ett gediget fotbollslag och även fall det här inte är en strålande fotbollssäsong för deras del är det fortsatt ett starkt lag, en bra klubb och en svår nöt att knäcka. 1-1 blev det exempelvis senast när Bayer Leverkusen mötte RB Leipzig.

Men vad som verkligen gör Bayer Leverkusen till en faktor i den här matchen är det faktum att man nu står på sex raka vinster. Det är alltså inte ett lag som snubblar sig fram, utan som har hittat toppformen på slutet. Helt fel läge att möta Bayer Leverkusen.
Annons:

RB Leipzig kan få det tufft

Bayer Leverkusen kan mycket väl undanhålla sig själva en förlust här, men det är som sagt en tuff utmanare som står på andra sidan. Inte minst på hemmaplan är RB Leipzig en offensiv maskin som bara kör på.

Nu på slutet har man valt att rotera en del i laget, och en som blivit lidande är Emil Forsberg som fått nöta en hel del bänk. Det är varken han eller hans fru särskilt nöjd med. Det återstår att se om svensken får spela här.

Det vi förväntar oss är dock en jämn historia och ett Bayer Leverkusen som inte ger upp på förhand. Snarare tvärtom.

Båda lagen göra mål spelas till 1,55 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,55
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:30, söndag 1/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 Annons: