Speltips inför RB Leipzig – FC Köln 23/11: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 23 november 2019

Emil Forsberg borde rimligen hamna i fokus inför lördagens möte hemma mot FC Köln för hans RB Leipzig.

Annons:

RB Leipzig mot FC Köln i ett intressant möte i Bundesliga, det är vad vi kan ratta in på lördagskvällen hemma från tv-soffan. Det här är ett RB Leipzig som tillhör toppen efter en bra inledning på säsongen, men som inte riktigt har fått full utväxling än.

Det är allmänt känt att det här är ett lag med fantastisk högstanivå och med en potential som få andra lag i hela Europa. Med unga, fartfyllda spelare i offensiven är man oerhört svårstoppade. Nu står man på två raka vinster och lär vilja fortsätta bygga på den trenden.

FC Köln har det tuffare i botten och ligger näst sist just nu med åtta förluster på elva omgångar. Det i sig säger egentligen det mesta om var laget befinner sig just nu. Det kommer att bli väldigt, väldigt tufft det här.

Willi Orban, Ibrahima Konate och Nordi Mukiele kommer inte att spela matchen för RB Leipzig, men den startelva som formeras lär ändå vara precis vad som behövs för att vinna med god marginal. Julian Nagelsmann har ett starkt lagbygge att förlita sig på, inte minst i den vansinnigt starka offensiven.

FC Köln saknar den viktiga spelaren Noak Katterbach, medan Vincent Koziello som bekant fortfarande står som icke tillgänglig för spel. Det har han visserligen inte gjort på hela säsongsinledningen, varpå det inte bör spela så stor roll. Jorge Meré har förhoppningar om att kunna spela, men det är oklart om han hinner bli spelklar.

Annons:

Emil Forsberg kan spela en huvudroll

Det var nog inte många som missade det faktum att Emil Forsberg var planens kanske allra bästa spelare när Sverige bortaslog Rumänien i EM-kvalet. Tack vare vinsten blev det svenska herrlandslaget också klara för EM 2020 och kunde sedan ha en stökig natt tillsammans i Bukarest och därefter i Stockholm.

Emil Forsberg har haft en lite stormig inledning på säsongen med sviktande form och vissa fysiska problem, men såg alltså ruggigt het ut igen mot Rumänien. Det gör säkerligen att han tar med sig ny energi in till helgomgången i Bundesliga där RB Leipzig alltså möter FC Köln.

Bara rakt av borde RB Leipzig vara givna favoriter här, men när en av lagets klart bästa spelare också närmar sig toppformen förstärks bara den känslan ytterligare. Här kan vi tänka oss att den svenske stjärnan gör ett ordentligt avtryck.

På det hela taget är RB Leipzig ett väsentligt bättre lag och lär göra ett par mål framåt. Det ska räcka för att också vinna matchen med minst två måls marginal. Det är vår starka känsla inför avsparken på lördagskvällen.

RB Leipzig -1,5 spelas till 1,94 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard- Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  RB Leipzig -1,5
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:30, lördag 23/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: