Speltips inför Schalke 04 – RB Leipzig 22/2: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2020

RB Leipzig hoppas bygga vidare på veckans vinst mot Tottenham Hotspur när man nu möter tyska Schalke 04 på bortaplan i Bundesliga.

  Spela båda lagen göra mål!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är kvällsmatch i den tyska ligan och den som gillar fartfylld fotboll gör förmodligen helt rätt i att ratta in kanalen för Schalke 04 och RB Leipzig – ett möte som sticker ut från mängden här veckan. Här har vi goda förhoppningar om att vi hittat ett speltips som sticker ut. Det är känslan på förhand.

RB Leipzig har haft en stark vecka efter att man vann borta mot Tottenham Hotspur i Champions League, och det är med all säkerhet en vinst som gav ett extra stort självförtroende till laget. Nu har man alla möjligheter att fortsätta bygga vidare på den trevliga trenden som den vinsten innebar.

På det hela taget har RB Leipzig haft en stark säsong, med många offensiva spelare som imponerar. Det är som sagt där man har sina stora styrkor, med Timo Werner som någon slags mittpunkt. För svensk del är det såklart lite tråkigt att Emil Forsberg till synes petas.

Schalke 04 å sin sida ligger också på Europaplats som det ser ut nu, och skulle minska avståndet uppåt med tre poäng vid en vinst här. Då är det plötsligt bara sex poäng upp till andraplatsen. Det är med andra ord en jämn tabelltopp som vi har att göra med i Bundesliga.

Annons:

Tyskt målspel

Schalke 04 kommer att få klara sig utan en rad spelare som man allra helst hade haft tillgängliga i den här matchen. Det rör sig om Daniel Caligiuri, Benjamin Stambouli, Salif Sané och även Suat Serdar om det vill sig riktigt illa. Den sistnämnda har varit viktig under säsongen och hade blivit saknad om han inte kan spela matchen.

RB Leipzig har en annan spets i laget, och som om det inte vore nog med det har man en annan bredd än Schalke 04. Det är ingen hemlighet att det här är ett lag med en helt annan ekonomisk bas att stå på, och det har i sin tur kunnat generera ett högre utgiftsläge.

Hur som helst är det här två i våra ögon offensivt betonade lag, och rimligen sätter det i sig en tydlig prägel på matchen. Det är åtminstone det vi förväntar oss inför avsparken.

Båda lagen göra mål spelas till 1,58 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds: 1,58
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:30, lördag 22/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: