Speltips inför Union Berlin – FC Köln 8/12: Viss desperation

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2019

Efter en stark trend på slutet hoppas Union Berlin ta ytterligare tre poäng hemma mot FC Köln i Bundesliga på söndagen.

Annons:

Det är söndag och tysk fotboll står åter på tapeten. För vår del går det inte att blunda för det intressanta i mötet mellan Union Berlin och FC Köln, två lag som spelade mot varandra i 2. Bundesliga så sent som förra säsongen.

Med andra ord är det här två lag som klev in i den här hösten som nykomlingar i Bundesliga. Det innebär alltid en stor press att leverera från början, där det blivit tydligt att ett av lagen och en av klubbarna (kanske främst det?) varit mest redo att axla ansvaret av att spela mot bättre lag vecka ut och vecka in.

För just nu skiljer det redan åtta poäng och sex placeringar mellan lagen i tabellen. Union Berlin har blivit ett stabilt mittenlag med känning på en placering en bit in på den övre halvan, medan FC Köln varit lite av en slagpåse parkerade i bottenskiktet av den totala tyska ligatabellen.

Här kan vi inte heller undgå att nämna de senaste veckorna, som cementerat lagens respektive plats i tabellen och i tysk fotboll just nu. Union Berlin hade fram till sin förlust senast tre raka vinster och tog där nio poäng som gjorde att man sköt som en raket i tabellen. Under samma period hade FC Köln fyra raka förluster och tappade allt mer mark längst ner.

Annons:

Ångestmöte deluxe

Union Berlin har i våra ögon bevisat att man är ett bättre lag än FC Köln, men också än flera andra bottenlag i Bundesliga. Det är väl bara på tiden att Berlin får ett nytt storlag som verkligen slåss på allvar i Bundesliga. Den tiden kan mycket väl närma sig på allvar inom ett par säsonger – om resan fortsätter på den inslagna vägen.

Men låt oss hålla fötterna på jorden och hålla oss till det relevanta för just den här matchen. Det finns ett stort spelvärde på förhand, hävdar vi.

För att FC Köln tog en poäng senast må ha varit viktigt för självförtroendet och poängskörden, men det är inte på något sätt ett bevis på att man är ett bättre lag i dag än för några veckor sedan.

Snarare har vi en känsla av att man inför mötet med Union Berlin åter är försvagade. Då får man nämligen klara sig utan två spelare som brukar starta matcherna. Rafael Czichos och Jonas Hector kommer inte till spel på grund av avstängningar. I hemmalaget har Keven Schlotterbeck, Grischa Prömel och Akaki Gogia dragit på sig skador som gör att de inte spelar.

Med allt det här sagt måste vi hålla hemmalaget som givna favoriter. Att man spelar på hemmaplan gör inte favoritskapet mindre tydligt.

Union Berlin att vinna spelas till 2,15 gånger såsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos Leovegas – Få upp till 3 000 kr bonus i kontanter!
Regler & villkor gäller. +18. Stodlinjen.se

Annons:

Speltips:

Speltips:  Union Berlin vinner
Odds:  2,15
Bolag:  LeoVegas
Spelstopp:  15:30, söndag 8/12
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: