Speltips inför Union Berlin – RB Leipzig 18/8: Skarpt läge för Emil Forsberg

Simon Pålsson Publicerat: 17 augusti 2019

Det blir ett speltips med stort fokus inför mötet mellan Union Berlin och RB Leipzig i Bundesliga söndagen den 18 augusti 2019.

Annons:

Den tyska ligapremiären drog igång redan på fredagskvällen men fortsätter hela vägen in på söndagen. Då ska ett av de mer intressanta lagen ur ett svenskperspektiv spelas när RB Leipzig gästar Union Berlin.

Det här är två lag som på många sätt är varandras ytterligheter, med passionerade supportrar till hemmalaget och minst sagt tveksamma omständigheter till Tysklands mest kontroversiella lag RB Leipzig.

Med det sagt är RB Leipzig också det klart bättre laget spelare för spelare, någonting som också speglas i oddsen inför matchen. Där går det inte att motsäga sig det favoritskap som spelbolagen delar ut till RB Leipzig.

Sett till försäsongen är formen relativt god i båda läger, med en tydlig formtopp vad gäller offensiven. Det är där självförtroendet finns i båda lagen.

Annons:

Ett målspel i premiären

Union Berlin kliver n i den här säsongen med en del press på sina axlar och det återstår att se om det här blir året då man på allvar kan etablera sig som ett mittenlag i Bundesliga. Att kliva in i en premiär mot RB Leipzig är såklart inte det enklaste, men glädjande nog finns det inga skador eller andra avbräck att rapportera om. Det gör det betydligt enklare att formera en stark elva i premiären.

RB Leipzig då? För svensk del är det intressanta med det här laget såklart Emil Forsberg och huruvida det här blir säsongen som han hittar tillbaka till sin höga nivå. Från tränarhåll har man varit direkt besvikna på hur Emil Forsberg pratar om och kring klubben, där han varit öppen via sin agent på att han gärna söker sig vidare. Därför väntas han inte få starta här. Från tränarhåll har man också uttryck en stor besvikelse och skeptism kring hur fragil Emil Forsberg är. Med tanke på hur ofta han är skadad går det att förstå. Tyler Adams och Dayot Upamecano väntas för övrigt inte komma till spel på grund av skadekänningar.

Däremot ser vi framför oss en offensiv match med två offensivt potenta lag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 18:00, söndag 18/8
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.