Speltips Osnabrück – Regensburg 29/5: En vinst till behövs

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Osnabrück och Regensburg är båda i behov av trepoängare för att helt kapa risken om att bli inblandade i den omedelbara bottenstriden i 2. Bundesliga den 29 maj 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Stream på tysk fotboll och odds till matchenöppna ditt konto hos Unibet och få, via oss, en välkomstbonus om 500%. Regler & villkor tillämpas.

Det finns mycket ångest inblandat i det tyska seriesystemet, och för lagen som nu spelar i 2. Bundesliga är det nog allra värst. Det är ett stort steg från den tyska högstaligan till den tyska andraligan, men om man ramlat ner ännu ett hack kan det bli riktigt jobbigt.

I skrivande stund finns ett klassiskt lag som FC Nürnberg inblandat i den striden, men det finns också en rad andra lag som gärna klamrar sig fast i andraligan. Två sådana lag är Osnabrück och Regensburg.

Passande nog möts dessa båda lag i ett av fredagens mer spännande möten från 2. Bundesliga. Här är våra förväntningar ganska höga, just eftersom det kommer att finnas en stor portion ångest inblandad på förhand.

Om vi ser till poängskörden är det fyra poäng ner till en potentiell nedflyttning för Osnabrück, medan Regensburg har ytterligare två poäng till godo. Det gör att bortalaget vid en vinst här kan lämna den diskussionen bakom sig redan nu. Det är vår absoluta känsla så här på förhand.

Målspelet ligger nära

Osnabrück har spelat två matcher efter omstarten, och har då en tung förlust mot Hannover 96 och en tung vinst mot Greauther Fürth på sitt cv. Det gör att man har tagit tre poäng och sett till att hålla avståndet så här långt.

Men det gör också att det finns ett större jobb kvar att göra, och det återstår fortsatt så många omgångar att det kan bli tight hela vägen in i mål. På hemmaplan bör man vara aningen starkare, men efter omstarten har många pekat på statistiken som säger att hemmaplansfördelen är som bortblåst. Det gör att vi inte ens väger in det som en faktor inför det här mötet.

Regensburg spelade 2-2 hemma mot FC Nürnberg senast, och tog också bara en poäng borta mot Sandhausen i matchen innan. Det finns alltså en hel del som talar för att deras form inte är den allra mest sprudlande just nu.

3-3 slutade höstens möte mellan lagen, och vi skulle inte bli förvånande om vi får se ganska mycket mål även den här gången. Det är inte två lag med en beundransvärd defensiv direkt.

Över 2,5 mål spelas till 1,86 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, fredag 29/5
TV: 
Stream: