Speltips RB Leipzig – Hoffenheim 16/4: Drömmen lever

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2021

RB Leipzig drömmer om att vinna Bundesliga, men då måste man vinna resten av sina matcher om det ska kunna gå. Nu väntar Hoffenheim.

RB Leipzig - Hoffenheim

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I ärlighetens namn ska det förmodligen väldigt mycket till för att RB Leipzig överhuvudtaget ska ha en chans att vinna Bundesliga, då man med sex omgångar kvar har fem poäng att äta ikapp på Bayern München.

Nu åt man i för sig ikapp två poäng i den senaste omgången, men kom också ihåg att RB Leipzig förlorade mot just FC Bayern i matchen innan det. Det var där man hade sin reella chans att göra spänning av toppstriden.

Men hoppet är det sista som överger en människa och samma sak är det för en fotbollsklubb. En klubbs drömmar är intakta tills det att drömmen är helt krossad. Det är ungefär i det skedet av säsongen som RB Leipzig befinner sig.

Men det minsta man kan begära är att man tar sina matcher på allvar, att man vinner sina matcher och sen får man hoppas på att Bayern München klantar sig.

Men med tanke på att den tyska storklubben nu är utslagna ur Champions League känns det som att man har råd att rikta allt sitt fokus till den här toppstriden. Och det är minsann inte positivt.

Odds på Bundesliga

RB Leipzig har en stark säsong bakom sig där man visast med all önskvärd tydlighet att man ska vara ett lag för toppen, men faktum är samtidigt att laget precis ligger över två poäng per match i snitt. Det är ganska dåligt för ett lag som ligger tvåa faktiskt.

Med 23 insläppta mål har man tydligt varit det lag med bäst defensiv i hela ligan och även om det varit på bekostnad av offensiven ibland (hela 28 färre gjorda mål än Bayern München) har det samtidigt varit ett vägvinnande sätt att spela fotboll.

RB Leipzig är ett lag som inte ska underskattas och efter vinsten mot Werder Bremen senast känner jag mig trygg i övertygelsen om att man har vaknat igen. Den tunga käftsmällen mot Bayern München dödade inte laget helt.

RB Leipzig vinner och håller nollan spelas till 2,50 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner mot noll
Odds: 2,50
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:30, fredag 16 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: