Speltips Werder Bremen – RB Leipzig 30/4: DFB Pokal

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2021

DFB Pokal fortsätter fredagen den 30 april 2021 med den första semifinalen, den mellan Werder Bremen och RB Leipzig.

Werder Bremen - RB Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är nu dags för den avgörande fasen i DFB Pokal, även känd som den tyska inhemska cupen, och vi är framme vid semifinalerna. Dessa matcher kommer att spelas fredagen och lördagen, innan finalen spelas i maj månad.

Med tanke på lagen som är kvar finns det god möjlighet för samtliga att gå hela vägen och det stora utropstecknet heter såklart Holstein Kiel. Man spelar i 2. Bundesliga till vardags, men har trots det mäktat med att ta sig hela vägen till semifinal. Det är stort.

Borussia Dortmund gäller dock som favoriter i den semifinalen och förmodligen till att vinna hela turneringen, även om RB Leipzig är en bra utmanare.

Men det återstår att se hur laget påverkas av det faktum att Julian Nagelsmann har annonserat att han lämnat klubben i sommar. Men redan nu vet man alltså om att han inte har tänkt att stanna kvar mer än säsongen ut. Hur påverkar det motivationen hos spelarna?

Werder Bremen har en tung ligasäsong bakom sig och att vinna mot RB Leipzig för att nå final vore en ordentlig fjäder i hatten. En säsong med publik hade det troligen spelat större roll.

RB Leipzig är favoriter

Visst har Werder Bremen en fördel av att ha lottats till att spela den här semifinalen på hemmaplan, men ärligt talat kan man inte underskatta RB Leipzig inför semifinalen heller. Det är ett rakt igenom bättre lag.

Med tanke på att ligasäsongen förmodligen är körd, där vi räknar med att Bayern München vinner titeln utan problem, kan man omrikta sitt fokus till att helt och fullt ligga på den här matchen.

Dessutom visar hela säsongen att RB Leipzig är ett bättre lag och att man skulle vika ner sig i det här skedet ser jag som osannolikt.

RB Leipzig vinner och håller nollan spelas till 2,10 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner mot noll
Odds: 2,10
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:30, fredag 30 april 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: