Speltips inför Espanyol – Wolverhampton 27/2: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2020

Wolverhampton har i princip redan avgjort sextondelsfinalen mot Espanyol i Europa League. Vi rekar med speltips inför returen den 27 februari 2020.

  Spela underspelet hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det man brukar få se i Europa League-sammanhang är möten som är ganska jämna när vi väl är framme vid slutspelet. Då har de riktigt svaga lagen slagits ut, och skillnaderna mellan olika lag från olika ligor och länder har minskat. Bara se förra året när Malmö FF spelade hyfsat jämnt med Chelsea – ett bra exempel på att det ofta blir tätt.

Men det ska såklart alltid finnas undantag som bekräftar denna regel – och just den här våren ser mötet mellan Wolverhampton Wanderers och Espanyol bli ett sådant möte. En del hade kanske förväntat sig ett jämnt möte här, men icke sa nicke. Det har snarare blivit någonting helt annat.

4-0 till Wolves i den första matchen gör att matchen såklart är helt död inför returen och det kan vara lite svårt att motivera sig till att ens se den här matchen. Det kan vi köpa. Men frågan är hur enkelt det är att motivera sig till att spela matchen?

I princip finns det ingenting att spela för, då vi inte kan se hur Espanyol skulle ha det i sig att vända den här matchen. Nu är man i för sig ett helt annat lag hemma, men någon måtta får det väl ändå vara?

Annons:

Motreaktion i returen

Det finns en hel del beteendemönster som återkommer i sportens och bettingens värld, och då är fotbollen inte isolerad. Ett typiskt mönster med motreaktioner tror vi mycket väl kan göra sig gällande även i den här matchen, som vi nu ska reka ett bra speltips inför.

Efter 4-0 i den första matchen, alltså en ren målfest, finns det mycket som talar för någonting helt annat i returen. Dels är matchen i stort sett redan avgjord och det finns rimligen inte jättemycket som driver något av lagen till att ösa på framåt. Espanyol kan mycket väl ge det ett försök, men hur länge då?

Dessutom är motreaktioner ofta vanliga, både på ett mentalt och psykiskt plan. Efter att man öst på i den första matchen blir man ofta lite mentalt utmattade, och då är det svårt att alstra samma energi och anstormning i nästa möte. Det är en faktor. Dessutom har lagen lärt sig av det första mötet, och rimligen tänker man inte släppa till samma ytor. I det här fallet berör det mest Espanyol.

Därför kommer vi att rikta in oss på ett underspel. Under 2,5 mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18.55, torsdag 27/2
TV: 
Stream: eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: