Speltips Shaktar Dontesk – Wolfsburg 5/8: Tät retur

Simon Pålsson Publicerat: 5 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är returmöte som väntar inför mötet mellan Shaktar Dontesk och Wolfsburg i Europa League-slutspelet onsdagen den 5 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en intensiv första match och nu flera månaders väntetid ska det äntligen spelas returmöte i Europa League-åttondelsfinalen mellan ukrainska Shaktar Dontesk och tyska Wolfsburg. Det är en match som vi verkligen har väntat på.

Det här blir dock ett speciellt möte med tanke på förutsättningarna, och fördelen av att spela på hemmaplan är som bekant svårbedömd nu när det inte är någon publik på läktarna. Å andra sidan är det fortsatt så att bortalaget ska resa, och just resandet till andra länder är inte direkt någonting som är enklare eller roligare nu. Det måste man ha med sig som en faktor.

Det gör att vi trots allt håller Shaktar Dontesk som klara favoriter här, och det är inte bara efter att man visade sig starkast senast lagen möttes. Shaktar Dontesk vann nämligen med 2-1 i Tyskland och sitter därmed i förarsätet inför returen på hemmaplan.

Shaktar Dontesk har dessutom spelat ukrainsk ligafotboll länge, långt in på juli månad, medan Bundesliga har varit klar i över en månad. Wolfsburg har spelat en träningsmatch, men är i övrigt synnerligen svårbedömda här och nu.

Vi rekar Shaktar Dontesk

Det är faktiskt en faktor med hur skadeläget ser ut i båda lagen inför matchen, och inte minst i hemmalaget får man räkna med att klara sig utan ett par spelaravbräck som man helst hade klarat sig utan så att säga. Ismaily är senast in på skadelistan. I övrigt kommer inte Maksim Malyshev eller Vladyslav Vakula till spel i matchen. Däremot hoppas man att Marquinhos Cipriano ska kunna spela.

I bortalaget har man ett par tunga avbräck i form av Paulo Otavio, William och Iganacio Camacho. Dessutom kommer inte Kevin Mbabu att spela matchen.

För svenska tv-tittare minns man fortsatt Wolfsburg som det lag som körde över MFF på bortaplan, men som ändå hade problem med skåningarna på hemmaplan. Där och då imponerade man inte direkt på ett vis som talar för att man ska kunna vända det här.

Nu är det en faktor att man inte heller spelat några tävlingsmatcher på länge, även om ukrainarna också har två tävlingsfria veckor med sig inför den här returen.

Shaktar Dontesk draw no bet spelas till 1,72 gånger såsen hos Wolfsburg.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Shaktar Donetsk draw no bet
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:55, onsdag 5 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo