Europatipset 27/5: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 26 maj 2018

Sex allsvenska matcher och sju fajter från lägre svenska divisioner ska avhandlas på söndagens Europatips. Bland matcherna finns det godbitar som Kalmar FF – Hammarby och Malmö FF – Dalkurd. Kan Daniel Andersson vända skutan för de regerande mästarna som inlett säsongen så illa.

Spelstopp: 14.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Kalmar FF – Hammarby X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kalmar FF har förlorat två raka bortamatcher och tappar mark på topplagen. Hemma på Guldfågeln Arena är de dock svårslagna. Här har smålänningarna tagit tio poäng på sina fyra matcher och bara släppt in ett enda mål. Hammarby förlorade derbyt mot AIK efter en sent dömd straff men leder fortfarande serien. Nu väntar en riktig mardrömsmotståndare. Hammarby har nämligen inte vunnit en allsvensk match i Kalmar sedan 2004. Fem av de sju senaste matcherna mellan lagen har dock slutat oavgjort och då ska det tecknet ritas dit först. Det finns fint värde i tvåan som ska med på alla system.

2. Malmö FF – Dalkurd 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Malmö FF sparkade till slut Magnus Pehrsson efter en rent usel inledning på säsongen. Istället tog sportchefen Daniel Andersson över och sedan dess har det sett bättre ut. Visserligen blev det förlust borta mot Hammarby men senast vann skåningarna mot Häcken. Det återstår att se om gästerna Dalkurd kan stå för samma uppryckning efter att deras tränare Valentic lämnat sin post. Fem raka förluster och sammanlagt fyra poäng lämnar han efter sig. Det innebär att Dalkurd är jumbo i tabellen. Det kommer de vara även efter att denna matchen spelats färdigt. Etta!

3. GIF Sundsvall – IFK Göteborg X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

GIF Sundsvall och IFK Göteborg är två lag som haft svaga avslutningar på vårsäsongen. Blåvitt har spelat tre raka matcher utan vinst medan Giffarna förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Göteborgarna brukar dock vara mycket lyckosamma mot Sundsvall och har vunnit fyra av de fem senaste mötena mellan lagen. Dessutom har Sundsvall bara vunnit en match mot IFK sedan 2004. Dock har hemmalaget fått en dags mer vila och det kan spela stor roll i det täta matchandet. Krysset är ett bra tecken att utgå från. Gardera i första hand med tvåan.

4. Brommapojkarna – Örebro 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Brommapojkarna blev rejält utspelade i sin torsdagsmatch mot Trelleborg. Att förlustsiffrorna bara slutade vid 1-2 var ett rent mirakel. Som inte den usla insatsen vore nog fick Ludvig Öhman ett gult kort och är därmed avstängd här. Nu är det hemmaplan igen och på Grimsta har BP faktiskt vunnit två raka matcher. Örebro har inlett säsongen strålande och skuggar topptrion i tabellen. Här blir de dock streckade lite för högt med tanke på motståndarnas hemmastyrka. Ettan är ett bättre tecken att börja med. Det ska dock garderas på alla system.

5. Elfsborg – Trelleborg 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Elfsborg har haft en tung start på säsongen men visar nu tecken på att formen är i antågande. Först lyckades de rädda en pinne hemma mot Blåvitt efter ett mål i sista sekunden för att sedan köra över Dalkurd i Gävle av rena farten. 4-1 slutade matchen i torsdags. Även Trelleborg stod för en fin insats i torsdags när de vann hemma mot BP. Svårt nu när två lag som visar form möts. Elfsborg ska vara favoriter på sin hemmaplan men streckas alldeles för högt. Ettan garderas på alla system.

6. Sirius – Djurgården 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Räknar man med cupfinalen har Djurgården fyra raka segrar där de sammanlagt släppt in ett enda mål. Det är oturligt för Järnkaminerna att de hittar formen lagom till uppehållet. Först ska Sirius avklaras. Uppsala-laget ligger näst sist i tabellen men är till viss del ursäktade av sina skadebekymmer. De har fortsatt mycket skador och får det tufft återigen. Djurgården ska vara favoriter och får utgångstecknet. Gardera bara upp på större system.

7. Halmstad – Öster 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Halmstad fick med sig en pinne från bortamatchen i Landskrona men det var med blotta förskräckelsen. Skåningarna missade straff i den tillställningen och dominerade händelserna fullständigt. Poängen innebar åtminstone att HBK har fem raka matcher utan förlust när de tar emot Öster. Småländska Öster förlorade hemma mot GAIS i sin senaste match men har faktiskt tre raka bortasegrar. Detta är helt öppet men hemmalaget streckas klart hårdast. Då finns det klart mest värde i att utgå från tvåan. X2!

8. GAIS – IK Frej 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

GAIS har under en längre period spelat ganska fin fotboll men inte fått med sig de resultat de förtjänat. Det ändrades i Växjö då göteborgarna kunde betvinga Öster med 3-1 i en mycket jämn tillställning. Nu ska de grönsvarta försöka rida på framgångsvågen när nästjumbon IK Frej kommer på besök. Jonas Lindberg är avstängd här men det är å andra sidan bortalagets Martin Falkeborn också. Laget från Täby har haft två raka hemmamatcher och plockat fyra poäng på dessa. På bortaplan har de dock fortfarande inte fått med sig någon pinne. Det får de inte från Gamla Ullevi heller. Ettan spikas.

9. Carlstad United – Linköping City 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Carlstad har börjat säsongen strålande och ligger tvåa i Division 1 Norra efter sju spelade omgångar. Nu är det hemmamatch som gäller när Linköping City kommer på besök till Tingvalla IP. Gästerna har visat sig väldigt svårslagna men kryssar för mycket för att kunna slå sig in i den absoluta toppen av tabellen. Fyra av sju matcher har slutat oavgjort för östgötarna. Hemmalaget ser betydligt starkare ut och behöver tre poäng för att kunna hänga på Västerås i toppen av tabellen. Ettan spikas på mindre system. 1X räcker på större.

10. Team Thorengruppen – Rynninge 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rynninge, som hör hemma i Örebro, har förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Två av dessa förlusterna har dock kommit mot topplagen Västerås och Carlstad och båda gångerna har Rynninge pressat motståndarna hela vägen in i kaklet. Nu väntar ännu en svårlöst uppgift när de reser till Umeå för match mot Team TG FF. Hemmalaget har fem raka matcher utan förlust men imponerar inte nämnvärt. Detta är betydligt jämnare än vad oddsen visar och då lockar skrälltvåan extremt mycket. Börja strecka från höger.

11. Sandviken – Västerås SK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Västerås segertåg tog slut när de grönvita torskade hemma mot Assyriska i senaste omgången. Kevin Krans blev stor hjälte där då han avgjorde i den 90:e minuten. Nu ska Västerås försöka hitta tillbaka till vinnande vanor och de gör det borta mot svaga Sandviken. Hemmalaget har bara plockat en poäng på sina senaste fyra matcher och får det tufft att stå emot serieledarna. Så länge tvåan inte stiger allt för mycket över 65 procent är det en vettig spik.

12. Oddevold – Lunds BK 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Oddevold var obesegrade efter sex spelade matcher och hade bara släppt in tre mål. Det mesta såg bra ut för Uddevalla-gänget när de skulle spela det prestigefyllda derbyt mot Ljungskile. Då åkte de blåvita på en riktig stjärnsmäll. 1-4 slutade den fajten. Lunds BK gjorde fyra mål i sin senaste match mot Oskarshamn. Tyvärr gjorde motståndarna fem och därför blev det förlust för skåningarna. Räkna med att hemmalaget kommer ut heltaggat för att revanschera sig för derbyförlusten. Ettan är väldigt trolig och kan spikas.

13. Åtvidaberg – Kristianstad 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Klassiska Åtvidaberg spelade i Allsvenskan 2016 men har degraderats två raka säsonger. Frågan är om det ska bli en tredje rak nedflyttning. Säsongen har nämligen börjat uselt med två poäng på sju matcher. Östgötarna kommer nu från fem raka förluster. Skånska Kristianstad har inte heller rosat marknaden men har åtminstone bara förlorat en av sina fem senaste matcher. Här bjuds det på supervärde på tvåan och då är det bara spik som gäller.

Spiken! – Västerås SK

Västerås vann sina första sex matcher i Division 1 Norra men förlorade till sist senast mot Assyriska. Det var dock en mycket bra match så ingen fara för formen. Sandviken går däremot inte alls bra och håller inte i närheten av samma klass. Detta kan bara gå på ett sätt. Tvåa!

Skrällen! – Rynninge

Rynninge har nyligen mött både Carlstad och Västerås. Båda gångerna har laget från Örebro spelat väldigt jämnt med topplagen och pressat dem hela vägen till slutsignalen. Något lättare motstånd nu och då kan skrällen inte uteselutas. Den extremt lågt streckade tvåan är ett givet tecken att ha med för den som söker utdelning.

64 rader

1. Kalmar – Hammarby x2
2. Malmö – Dalkurd 1
3. Sundsvall – Göteborg x2
4. BP – Örebro 1x
5. Elfsborg – Trelleborg x2
6. Sirius – Djurgården 2
7. Halmstad – Öster x2
8. GAIS – Frej 1
9. Carlstad – Linköping 1
10. Team TG – Rynninge x2
11. Sandviken – Västerås 2
12. Oddevold – Lund 1
13. Åtvidaberg – Kristians. 2

864 rader

1. Kalmar – Hammarby x2
2. Malmö – Dalkurd 1
3. Sundsvall – Göteborg 1×2
4. BP – Örebro 1×2
5. Elfsborg – Trelleborg 1x
6. Sirius – Djurgården x2
7. Halmstad – Öster x2
8. GAIS – Frej 1
9. Carlstad – Linköping 1x
10. Team TG – Rynninge 1×2
11. Sandviken – Västerås 2
12. Oddevold – Lund 1
13. Åtvidaberg – Kristians. 2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.