Europatipset 30/5: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 29 maj 2018

Ett intressant men svårmanövrerat Europatips stundar under onsdagen. En träningslandskamp mellan Österrike och Ryssland blandas med framförallt brasiliansk ligafotboll. Dessutom ska norska NM Cup och svenska Division 1 bemästras på vägen mot 13 rätt. Med en jackpot på 2 miljoner och ett par överstreckade favoriter kan det ge bra utdelning denna vecka!

Spelstopp: 18.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Österrike – Ryssland X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Om drygt två veckor är det dags. Då ska Ryssland ta sig an Saudiarabien på Luzhniki-stadion i Moskva. Uppladdningen har dock inte varit den bästa för ryssarna. Enbart en av lagets åtta senaste matcher har vunnits och det finns många frågetecken i Stanislav Cherchesovs trupp. Österrike gjorde ett svagt kval och kommer inte finnas representerat i sommarens mästerskap. Alplandet har dock en stark trupp och kan definitivt mäta sig med Ryssland. Utgå från krysset. Med tanke på att matchen spelas i Innsbruck bör det tidigt garderas med ettan.

2. Lilleström – Brann 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Brann har inte vunnit ligan sedan 2007 men har nu öppnat säsongen strålande. Bergen-laget toppar tabellen på fina 30 inspelade poäng efter tolv omgångar. Här är det dock cupen som gäller och även där var det längesen Brann vann sist, närmare bestämt 2004. Lilleström är däremot regerande mästare i NM Cup efter att ha finalbesegrat Sarpsborg i fjol. Även om det skiljer ett antal poäng i tabellen är detta helt öppet på förhand. Lagen möttes här för en dryg vecka sedan och då slutade det 1-1. Lilleström står generellt alltid för starka insatser hemma på Åråsen Stadion och när streckningen ser ut som den gör ska ettan först och främst ner på kupongerna. Den högt streckade tvåan chansas bort. 1X!

3. Rosenborg – Odds BK 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rosenborg har vunnit fem av sex norska titlar de tre senaste åren. Nu ser det dock tyngre ut för giganterna från Trondheim. Efter helgens förlust mot Brann har RBK sex poäng upp till serieledning. Här är det dock åttondelsfinal i NM Cup som gäller när Odds BK från Skien gästar Lerkendal. Det är ett lag Rosenborg haft bekymmer med de senaste säsongerna. Odd har faktiskt bara förlorat ett av de fem senaste mötena mot de svartvita. Rosenborg får klara sig utan skadade Nicklas Bendtner men trots det ska ettan plitas ner först. Den ser dock ut att bli extremt hårt streckad. Läge att plocka med rensarkrysset, och det tidigt!

4. Cruzeiro – Palmeiras X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till Brasilien och närmare bestämt Mineirão i Belo Horizonte. Där ska Cruzeiro ta sig av Palmeiras, ett förmodat toppmöte när säsongen ska summeras i december. Cruzeiro vann Serie A 2013 och 2014 men har därefter haft det lite motigare. I fjol slutade de blåvita femma. Ett par pinnhål upp i tabellen på en andraplats slutade Palmeiras från São Paulo, det efter att ha plockat hem ligan 2016. Cruzeiro får här klara sig utan strikern Fred, medan Diogo Barbosa saknas hos bortalaget. Lagen har börjat säsongen på liknande sätt och det brukar vara extremt svårt att skilja dessa lag åt. Faktum är att fyra av de fem senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort. Med den bakgrunden är krysset en fullt rimlig chansspik. Helgardera om plånboken tillåter.

5. Gremio – Fluminense 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Efter att ha vunnit ligan 2010 och 2012 har Fluminense haft ett par tyngre säsonger bakom sig. Nu har dock laget från Rio startat bättre än på länge och återfinns på en andraplats i tabellen, en poäng bakom de bittra rivalerna Flamengo. Gremio har inte vunnit ligan sedan 1996 men är en het kandidat till titeln. Laget från Porto Alegre har tillhört toppen av Serie A under större delen av 2000-talet och de är regerande mästare i Copa Libertadores. Alisson och Michel saknas hos hemmalaget här men Fluminense får samtidigt klara sig utan Ayrton. Gremio har vunnit de fyra senaste mötena mot Fluminense och på hemmaplan ska de gälla som solklara favoriter. Finns ettan till 60 procent är det en superspik!

6. São Paulo – Botafogo X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

São Paulo vann ligan tre år på raken 2006-2008 men därefter har det gått tyngre för den anrika klubben. I fjol slutade laget först på en 13:e plats och var faktiskt inte långt ifrån att åka ur Serie A. Den här säsongen har inletts klart bättre med tre vinster och fyra oavgjorda resultat de inledande sju omgångarna. Det ger en fjärdeplats i tabellen. Botafogo återfinns i mitten av tabellen men är definitivt inget stryklag. De svartvita från Rio brukar ställa till det för topplagen och har besegrat både Fluminense och Gremio den här säsongen. Här ser dessutom truppläget bättre ut hos bortalaget. João Paulo saknas men i övrigt kan en så gott som ordinarie elva mönstras. Sämre ser det ut för São Paulo som saknar avstängda Éder Militão och Hudson samt skadade Rodrigo Caio. Detta är långt ifrån någon given hemmaseger. Gå för miljonerna och spela X2 i första hand!

7. Sport Recife – Atlético MG X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Här hittas ännu ett starkt brasiliansk lag i form av bortalaget Atlético Mineiro. Trots att det svartvitrandiga laget från Belo Horizonte varit med otaliga säsonger i toppen av Serie A har de faktiskt bara vunnit en gång, 1971. Däremot har det blivit både en titel i Copa Libertadores och Copa do Brasil under den senaste femårsperioden. Sport Recife är däremot ett lag som pendlat mellan högsta- och andradivisionen. I fjol klarade de kontraktet med knapp marginal tack vare en stark avslutning. 2018 har inletts bättre och Sport återfinns faktiskt på den övre halvan. Hemma på Estádio Ilha do Retiro är de svåra att tas med. Atlético Mineiros två senaste besök här har slutat med delad poäng. Det är ett troligt scenario återigen. Chansspika krysset!

8. Vitoria – Internacional 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Internacional, en av Brasiliens största klubbar genom tiderna, trillade förvånande ur Serie A 2016. Sejouren i Serie B blev dock ettårig och nu är de rödvita tillbaka i det brasilianska finrummet och det med besked. Laget från Porto Alegre har öppnat säsongen starkt och bara släppt in fyra mål på sju matcher. Här väntar dock ett formstarkt Vitoria de historiskt haft extremt svårt för på bortaplan. De åtta senaste besöken på Barradão har Internacional fått vända hem utan seger. Här saknas dessutom Iago, Rithely och Leandro Damiao hos bortalaget. Det blir maximalt en poäng för Internacional i Salvador. 1X!

9. Chapecoense – Ceará 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är egentligen ett under att Chapecoense fortfarande spelar i Serie A efter den tragiska flygkraschen 2016 när så gott som hela truppen dog. Laget har dock fått en enorm support, något som räckte till att klara kontraktet i fjol. Denna säsong har inte börjat något vidare men hemma på Arena Condá är de grönvita starka. Här ställs de inför en uppgift de bör klara av. Ceará är nykomlingar i Serie A och har inte imponerat alls så här långt. Laget är utan seger och står på tre poäng efter sju spelade omgångar. Chapecoense vinner detta och tar klivet upp över nedflyttningsstrecket. Etta!

10. Vasco da Gama – Parana 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Parana är en annan nykomling som haft det tufft. Laget från södra Brasilien är också segerlösa och står på tre poäng. De senaste matcherna har dock lovat en hel del där defensiven sett klart bättre ut. 0-0 har det blivit både mot Gremio och Atlético Paranaense. Vasco da Gama är ingen omöjlig motståndare och här saknar Rio-laget tongivande spelare i form av Wagner och Leandro Debásato. Ettan är långt ifrån given och ska garderas tidigt. Varför inte även med tvåan till 10-15 procent?

11. Skellefteå – Umeå FC 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kupongen avslutas denna vecka under torsdagen med svensk Division 1-fotboll. Först ut är ett västerbottniskt möte där Umeå tar bussen 13 mil norrut för match mot Skellefteå. Hemmalaget är nykomlingar i Division 1 Norra och har haft en tung start på säsongen. De åtta inledande omgångarna har ännu inte inneburit någon trepoängare och det innebär att laget är jumbo i tabellen. Framförallt är det försvaret som varit lagets stora akilleshäl. 20 mål har släppts in och det är, tillsammans med Arameisk-Syrianska, sämst av samtliga i serien. Umeå FC slutade femma i fjol och har ett lag för den övre halvan. Hittills har det dock varit lite sisådär med resultaten. Trots det bör laget från björkarnas stad ha toppchans mot jumbon här. Tvåan spikas!

12. Linköping City – Forward 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Två friska nykomlingar ska här drabba samman på Arena Linköping. Efter en stark start på säsongen har det dock gått lite tyngre och till detta möte kommer båda lagen med en förlust i bagaget. Spelmässigt har Linköping City sett intressanta ut så här långt in och även om de har tre poäng upp till Forward är det troligt att de kommer sluta före närkingarna när säsongen summeras. Värdet finns utan tvekan på ettan här och det får bli utgångstipset. Med tanke på att båda lagen spelat oavgjort varannan match under inledningen behöver det dock inte vara fel att gardera med krysset på större system.

13. Kristianstad – Torns 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Söderettan avslutar kupongen med ett möte mellan två skånska lag. Kristianstad slutade fyra i fjol men har hittills inte fått till det. Till detta möte kommer hemmalaget med fyra raka matcher utan seger. Det ska dock bara vara en tidsfråga innan Kristianstad lyfter i tabellen för kvalitén finns där. Torns IF från Lund har däremot varit en positiv överraskning så här långt som nykomlingar. De lär dock sjunka i tabellen och det antydde inte minst fredagens 1-3 förlust mot Eskilsminne. Kristianstad är utan tvekan det bättre laget här och allt värde finns på ettan. Spik!

Spiken! – Gremio

Gremio har vunnit de fyra senaste inbördes mötena mot Fluminense och förlorar ytterst sällan hemma i Porto Alegre. Hemmalaget är befogade favoriter och vinner enkelt mot Fluminense!

Skrällen! – Botafogo

Botafogo är svårspelade och kan ställa till det för alla lag i brasilianska Serie A om de har en bra dag. São Paulo saknar ett par viktiga spelare och även om de är obesegrade har de faktiskt bara vunnit tre av sju matcher hittills. Botafogo kan definitivt hota och är ett givet tecken att ha med till rådande procent.

64 rader

1. Österrike – Ryssland 1x
2. Lilleström – Brann 1x
3. Rosenborg – Odds BK 1x
4. Cruzeiro – Palmeiras x
5. Gremio – Fluminense 1
6. São Paulo – Botafogo x2
7. Sport – Atlético MG x
8. Vitoria – Internacional 1x
9. Chapecoense – Ceará 1
10. Vasco – Parana 1x
11. Skellefteå – Umeå 2
12. Linköping – Forward 1
13. Kristianstad – Torns 1

864 rader

1. Österrike – Ryssland 1x
2. Lilleström – Brann 1x
3. Rosenborg – Odds BK 1x
4. Cruzeiro – Palmeiras 1×2
5. Gremio – Fluminense 1
6. São Paulo – Botafogo 1×2
7. Sport – Atlético MG x
8. Vitoria – Internacional 1x
9. Chapecoense – Ceará 1
10. Vasco – Parana 1×2
11. Skellefteå – Umeå 2
12. Linköping – Forward 1x
13. Kristianstad – Torns 1

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.