Speltips Athletic Bilbao – Valladolid 28/4: Spanskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 28 april 2021

La Liga har en match att bjuda på denna onsdag den 28 april när Athletic Bilbao spelar hemma mot bottenlaget Real Valladolid.

Athletic Bilbao - Real Valladolid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om det är någonting vi har lärt oss av den här säsongen är det att den inte följer vanliga mönster och att den i flera olika avseenden är lite speciell. Det har drabbat ett par lag hårdare än andra. Det har också tagit en del på spänningen i flera ligor.

Men en sak som är verkligt intressant är bottenstriden i La Liga, med Real Valladolid som ligger på nedflyttningsplats, men med bara en poäng upp till Elche och två poäng upp till Deportivo Alaves. Det är speciella tider och med sex matcher kvar att spela behöver man desperat ta poäng.

Men man vinner sällan matcher och inte heller borta mot Athletic Bilbao känns det som att chanserna till det är godo, även om man faktiskt kunde slå just Athletic Bilbao så sent som 2019. Då på hemmaplan.

Athletic Bilbao har ingenting att spela för, eftersom man har nio poäng upp till en Europaplats. Det räknar jag nästan bort nu. Visst, det är bara sex poäng om man vinner här, men man ska passera flera lag. Det ska extremt mycket till för att det ska gå.

Å andra sidan vann Athletic Bilbao mot serieledande Atletico Madrid senast och visade då att man fortfarande har det i sig med starka prestationer.

Athletic Bilbao vinner bekvämt

Det fanns en imponerande period för Athletic Bilbao för ett par veckor, eller snarare månader, sedan men det känns som att den helt är över. En delförklaring kan vara att Athletic Bilbao nu fått uppenbara problem med frånvaro på viktiga spelare och att det gör laget klart sämre.

Det är samma problem inför den här matchen, som egentligen är ganska obetydlig för Athletic Bilbao, men som är väldigt viktig för gästerna Real Valladolid.

Då saknar Athletic Bilbao en rad spelare, däribland Peru Nolaskoain, Iker Muniain och Yuri Berchiche som alla har skador. Unai Vencedor är dessutom avstängd. Om det vill sig illa får Athletic Bilbao formera ett lag utan Yeray Alvarez och Ander Capa.

I bortalaget får inte Kenan Kodra spela mot Athletic Bilbao, samtidigt som Javi Sanchez och Raul Garcia är borta från spel med skador. Pablo Hervias kommer att provas sent.

På hemmaplan är Athletic Bilbao svårslagna och har sju raka utan förlust, samtidigt som Real Valladolid har sju raka bortamatcher utan vinst.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, onsdag 28 april 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: