Speltips Barcelona – Atletico Madrid 8/5: Seriefinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2021

La Liga ska till att avgöras under sina fyra sista omgångar och tre lag har en stor chans att stå där som ligamästare. Vi rekar med odds inför FC Barcelona mot Atletico Madrid.

FC Barcelona - Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vad är det egentligen som sker i Spanien och La Liga?

För bara någon månad sedan kändes det redan klart att Atletico Madrid hade säkrat ligatiteln, men en risig form på slutet har gjort att FC Barcelona och Real Madrid har kunnat äta ikapp gapet upp.

Faktum är att Sevilla också fanns med som en liten outsider och inför de fyra sista omgångarna är man inte mer än sex poäng bakom. Om man inte hade förlorat senast hade Sevilla varit en reell titelkandidat inför avslutningen på säsongen.

Men Atletico Madrid har fortfarande guldet i sitt hand, och ligaguldet är deras att förlora. Om man faller mot FC Barcelona här tror jag att man får svårt att resa sig. Det viktiga blir med andra ord att inte förlora.

Då man har bättre målskillnad än Real Madrid kommer man troligen att leda La Liga inför de tre sista omgångarna om man undviker förlust borta mot FC Barcelona. Men om man däremot förlorar kanske det är kört redan nu.

Formen har inte varit den bästa, men Atletico Madrid har sakta rest sig på slutet och det går hand i hand med att Luis Suarez är tillbaka. Om anfallaren inte hade haft problem med skador under våren tror jag att man hade klarat av det här ligaracet sedan länge.

Odds i La Liga

Philippe Coutinho och Ansu Fati är två spelare som hade kunnat ha starka säsonger och varit viktiga för FC Barcelona, men som inte har varit tillgängliga på hur länge som helst. Det är också två spelare som behöver stå över den här matchen också.

Dessutom har man sin danske reservanfallare Martin Braitwaite som ett tveksamt kort. Det är såklart ingen spelare för startelvan, men kanske en bra rotationsspelare att ha med. Men jag tror inte att han hade varit aktuell här ändå.

I bortalaget finns det viss tveksamhet kring José Gimenez, men förhoppningen är trots det att han ska kunna spela. Samma sak gäller för Renan Lodi. Men det är såklart mittbacken som är mest saknad om han inte kommer till spel.

FC Barcelona har bara förlorat en av sina 21 senaste hemmamatcher mot Atletico Madrid och kanske är det precis det som talar för hemmalaget här. Den tunga, tunga historian som man har på sin sida.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger smeten hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,83
Bolag: Betfair
Spelstopp: 16:15, lördag 8 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: