Speltips Barcelona – Granada 29/4: Skeva odds

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2021

FC Barcelona bör gälla som stora favoriter inför mötet med Granada, men spelbolagen har tagit i så att man nästan spricker inför den 29 april 2021.

FC Barcelona - Granada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som säsongen har artat sig i den spanska fotbollen är torsdagens möte mellan FC Barcelona och Granada någonting alldeles extra, inte minst för den intensiva titelstrid som håller på att utveckla sig sista veckorna.

Atletico Madrid har en historiskt svag vårsäsong bakom sig och har med det bjudit in rivalerna från FC Barcelona och Real Madrid i den här striden igen. Det gör att FC Barcelona nu plötsligt har väldigt mycket att spela för.

Ronald Koeman har fått kritik för att inte riktigt fått det att lossna i FC Barcelona, men kom då ihåg att han har en spansk cuptitel under säsongen, och att han dessutom kan ta laget hela vägen till en ligatitel. Det är inte illa.

Granada har en liten chans på Europaplats, men måste vinna här, eller väldigt snart, för att loppet inte ska vara helt kört och tåget bort. Men man har ändå en okej säsong bakom sig, och det är uppenbart att man faktiskt är ett ganska svårslaget lag när man är som bäst.

Värdespelet i La Liga

Om vi bara ser till namnen på spelarna är det riktigt tunga pjäser som FC Barcelona inte kan använda i sina startelvor närmsta tiden och det rör sig inte minst om Philippe Coutinho, som jag räknar med hade varit en nyckelspelare hela den här våren om han hade kunnat spela.

Men i övrigt kommer inte heller Ansu Fati eller den danske anfallaren Martin Braitwaite att kunna spela på ett tag. Det är spelare som fyller en viktig funktion, på sitt respektive sätt.

Neto och Ousmane Dembele står också som tveksamma kort inför mötet med Granada, men innan vi klagar för mycket på situationen i FC Barcelona är det nog läge att jämföra med situationen i bortalaget.

Granada har en låååång skadelista med sig och som om det inte vore nog med det kommer man att behöva spela utan två avstängda spelare här också: Antonio Puertas och Angel Montoro. Det finns inte riktigt samma bredd i den här truppen och med så många spelare borta vållas det problem direkt.

Neydar Lozano, Domingos Duarte, Rui Silva, Carlos Neva, Luis Milla, Jesus Vallejo och troligen ett par spelare till kan inte spela av skadeskäl. De mer tveksamma, alltså spelarna som kanske eller kanske inte kan spela, är Alberto Soro, Kenedy och viktige anfallaren Roberto Soldado.

Men spelbolagen slaktar oddsen och det raka spelet på FC Barcelona går inte att spela till 1,10-1,15 gånger såsen.

Granada +2,5 spelas till 1,75 gånger såsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Granda +2,5
Odds: 1,75
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, torsdag 29 april 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: