Speltips Granada – Real Madrid 13/5: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

Det finns bara måstematcher i slutet på säsongen för Real Madrid, som går för tre poäng borta mot Granada i La Liga den 13 maj 2021.

Granada - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Drömmen om en ligatitel lever för Real Madrid, men om man ska kunna ta denna titel krävs det att man har lite tur på sin sida, men framförallt att man själva gör det jobb som krävs för att äta ikapp gapet upp till rivalen Atletico Madrid.

Som bekant har Real Madrid vunnit en av matcherna mot Atletico Madrid den här säsongen, och det faktum att den andra matchen slutade oavgjort 1-1 gör att det nu är Real Madrid som har en fördel om båda lagen slutar på samma poäng. Det är viktigt att ha med sig att man i La Liga räknar inbördes, head to head-poäng alltså, efter poängen. Det är alltså inte målskillnaden som skiljer lagen åt.

Real Madrid är två poäng efter Atletico Madrid, men om man vinner alla sina tre kvarvarande matcher räcker det att lokalrivalen kryssar en match för att man ska ta sig förbi. Svårare är det inte.

Men fokus är på att göra jobbet och Real Madrid står nu inför en tuff uppgift i Granada, som har vunnit mot bland annat FC Barcelona den här säsongen, och som ställt till det mot andra bra lag. Det är ingen lätt uppgift.

Men Real Madrid har samtidigt vunnit elva (11!) raka matcher mot Granada och har ett enormt övertag på laget inför den här matchen. Nu kommer man också med 15 (!) raka matcher i La Liga utan förlust.

Odds i La Liga

Granada har haft stora problem med avbräck på nyckelspelare hela säsongen och det är uppenbart att man inte har bredden på truppen för att orka vara ett topplag rakt igenom en hel säsong.

Inför mötet med Real Madrid, en match där man hade kunnat spela en viktig roll för toppstriden i La Liga, har man inte optimala förutsättningar i truppen. Men det har egentligen inget av lagen då skadorna har slagit klorna i båda lagen.

Neyder Lozano, Luis Milla, Carlos Neva, Angel Montora och även den avstängde anfallaren Roberto Soldado står utanför matchen för Granada.

Men det slutar egentligen inte där. Om det vill sig illa spelar inte heller Kenedy, Domingos Duarte eller Jesus Vallejo. Den sistnämnda har en halvsvag säsong bakom säsong, men hade nog gärna spelat mot sitt tidigare lag här.

Om vi ser till spelarnas namn är tappen dock ännu värre i Real Madrid. Eller vad säsgs om Sergio Ramos, Lucas Vazquez och Daniel Carvajal? Alla borta. Det är också Ferland Mendy, och en stor risk även Raphael Varane, Alvaro Odriozola och kanske Marcelo.

Sargat är bara förnamnet och matchen blir inte enkel att förutspå, men ha med er att Granada alltså bortaslog FC Barcelona för två veckor sedan. Det var ingen slump.

Båda lagen göra mål spelas till 2,00 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 22:00, torsdag 13 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: