Speltips inför Athletic Bilbao – Eibar 23/2: Tätt möte

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2019

Det är svårt att välja ut en favorit inför lördagens La Liga-möte mellan Athletic Bilbao och Eibar, vilket öppnar för ett kul speltips inför matchen.

Annons:

La Liga är tillbaka med en handfull matcher på lördagen och allra sist ska det spelas match på baskisk mark. Athletic Bilbao tar sig an säsongens positiva utropstecken Eibar på hemmaplan och det som för några år sedan vore en match med en tydlig favorit känns nu betydligt mer öppet.

Med det sagt har Athletic Bilbao sett allt bättre ut sedan 2018 blev 2019 och har bara en förlust på sina sju senaste matcher nu. Det går att jämföra med den svaga säsongsinledningen då laget halkade efter betänkligt i tabellen och också gjorde sig av med sin huvudtränare.

Eibar har inte förlorat på fem raka ligamatcher och håller därmed jämna steg med många lag i mitten av tabellen. Det är inte mer än några få poäng upp till en Europaplats, en enorm fjäder i hatten. Bortalagets problem är dock mängden oavgjorda matcher. Hela tio så här långt i ligan.

Spel på 1×2-marknaden

Inigo och Lekue och Aritz Aduriz är spelarna som inte är tillgängliga för hemmalaget i den här matchen. Däremot är Dani Garcia och Oscar de Marcos nu tillbaka i matchtruppen efter att ha varit avstängda senast.

Eibar däremot har inga skadade spelare inför den här matchen – det är åtminstone förhoppningen. Marko Dmitrovic, Ivan Ramis och Jordi Calavera har dragits med skador tidigare men hoppas kunna spela här.

Två raka matcher mellan lagen har alltså slutat 1-1 och med tanke på att gästerna haft en så pass fin säsong tror vi hårt på deras chanser att ta poäng även här. Däremot är Athletic Bilbao ett fortsatt starkt hemmalag som är svåra att slå. Så är det bara.

X (oavgjort) spelas till 3,35 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, lördag 23/2
TV:  strive logo
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.