Speltips inför Atletico Madrid – Real Madrid 28/9: Derby i huvudstaden

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2019

Atletico Madrid har goda förutsättningar att störa sin lokalrival Real Madrid inför lördagens tunga derby i La Liga den 28 september 2019.

Annons:

Sent på lördagskvällen är det dags för det som av många anses vara den allra hetaste matchen i den spanska ligafotbollen. El Clasico i all ära – men derbyt i den spanska huvudstaden har många gånger blivit mer underhållande med två taktiska motpooler som möts.

Diego Simeone har sedan han tog över Atletico Madrid i inledningen av 2010-talet gjort laget till ett av de allra mest svårslagna i hela fotbollsvärlden, med en sanslös defensiv organisation och ett tydligt, kollektivt sätt att spela sin fotboll. Det har många gånger visat sig lyckosamt i stora matcher.

Som tabellen ser ut den här hösten är det här också ett nyckelmöte i det avseendet. Inget av lagen har visat på någon dunderform, men finns med i toppskiktet efter att flera lag haltat. Det skiljer en poäng – till gästernas fördel – inför årets första derby mellan lagen.

Här tycker vi att hemmaplansfördelen spelar stor roll, som den brukar i derbyt i Madrid.

Annons:

Derby är alltid derby

Atletico Madrid har ett litet problem och det är att anfallaren Alvaro Morata, som visserligen haft en ganska svag inledning på den här säsongen, inte finns med i matchtruppen efter sitt röda kort mot Real Mallorca. Den ivrige anfallaren är dock in och ut från startelvan och känns inte helt given när Diego Simeone tar ut sitt lag. I övrigt kommer Sime Vrsaljko inte att spela den här matchen heller.

Då skulle vi säga att avbräcken som finns hos Real Madrid är klart värre, med Marcelo och Ferland Mendy som två nya skador. Marco Asensio är sedan tidigare borta och det råder stor osäkerhet kring Luka Modric samt Isco, som inte spelat på ett tag.

Det är ingen vidare lång resa för bortalaget, men att hemmalaget har stora fördelar i ett Madridderby säger statistiken tydligt. Nu tycker vi också att Atletico Madrid har alla förutsättningar att manövrera ut ett formsvagt Real.

Atletico Madrid draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Atletico Madrid draw no bet
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 21:00, lördag 28/9
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: