Speltips inför Atletico Madrid – Sevilla 12/5: Spanskt hatmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2019

Atletico Madrid mot Sevilla i ett av den spanska ligafotbollens hetaste möte. Söndagen den 12 maj 2019 smäller det i den spanska huvudstaden.

Annons:

För den svenska fotbollspubliken har den spanska fotbollen under många år varit lättillgänglig och den som har tillgång till marknadens olika streamingtjänster har länge kunnat se La Liga på finfina plattformar. Trots det känns det fortfarande som att många spanska möten hamnar lite utanför gemene svensk fotbollsälskares radar, vilket kan tyckas lite synd.

Ett möte som många svenskar har missat är riktigt hett är tillställningarna mellan Atletico Madrid och Sevilla, som sista åren har dukat upp otrolig dramatik såväl på som utanför plan, på läktaren och utanför läktarna. Därför är det här ett riktigt hatmöte och den som gillar matcher när det smäller lite har verkligen kommit rätt.

I den spanska ligan återstår det nu två omgångar innan vi med säkerhet vet hur det här ska sluta, men redan nu kan vi konstatera att Atletico Madrid är klara för Champions League. Med stor sannolikhet blir det också en andraplats. Sevilla däremot har just nu tre poäng upp till Getafe på den sista Champions League-platsen och måste, ja nästan MÅSTE, plocka tre poäng borta mot Atletico Madrid.

Det finns betydligt enklare uppgifter att stå inför. Med det sagt lyckades laget med precis det i senaste spanska cupmötet i Madrid då laget alltså vann med 2-1 i januari 2018.

Här smäller det ska ni veta

Som vi redan varit inne på är det här ett riktigt rivalmöte med starka hattendenser och den som gillar den mer fysiska aspekten av fotboll gör bäst i att skruva fram matchen på sin sändande apparat där hemma. Det är dessutom två av de mer fysiskt spelande lagen i Spanien, där Atletico Madrid på hemmaplan står för en otrolig intensitet. Det är sen gammalt.

De flesta som är vana fotbollstittare eller allra helst bettingälskare vet också att spansk fotboll generellt sett har en betydligt lägre tröskel för varningar. Därför tenderar det ofta att hagla kort i hatmatcher som El Clasico och olika derbyn. Domarna i spansk fotboll använder sig av ett annat grepp – att dela ut kort – för att kontrollera matcherna. Dialog? Not so much.

Därför riktar vi nu in oss på kortmarknaden inför den här matchen. Det känns som det sundaste spelet när det kommer till värdet på förhand. 2,08 gånger pengarna är oddset på över 5,5 kort i matchen hos Unibet. Det blir också ett bra speltips inför detta rivalmöte.

Annons:

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 5,5 kort
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, söndag 12/5
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

 

 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

  div data-translation-group=”h2h” data-link-group=”h2h” class=”mx-load-snippet mx-ajax-snippet mx-inline-widget ” data-snippet=”page” data-params='{”theme”:”xhr”,”title”:”h2h”,”params”:”2844943/betting_extended”}’>  

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.