Speltips inför Celta Vigo – Real Madrid 17/8: Viktig premiär direkt

Simon Pålsson Publicerat: 16 augusti 2019

Det blir ett spel på favoriterna inför lördagens tidigare möte i La Liga mellan Celta Vigo och Real Madrid den 17 augusti 2019.

Annons:

Efter ett par torra månader är vi nu törstiga på tungviktsfotboll igen och då känns det bra att La Liga tar efter exemplet från Ligue 1 och Premier League från förra helgen. För den här helgen är det nämligen spanjorernas tur att dra igång ligasäsongen på allvar.

Efter att FC Barcelona inlett kalaset på fredagskvällen är det Real Madrid som tar vid tidigare på lördagen. Det är så man ser till att inleda med klass. Här är det tydligt att ligaledningen vill ha tungviktarna igång tidigt för att haussa upp intresset för omgången.

Real Madrid har en stormig sommar och fjolårssäsong bakom sig, varpå det är mycket press på Zinedine Zidanes axlar nu. Han är tillbaka vid rodret och ska nu sätta ett nytt lag som ska kunna slåss i toppen. FC Barcelona har som bekant dominerat fullkomligt i den spanska ligatoppen länge.

Celta Vigo då? Det är ett lag som hör hemma någonstans precis efter topplagen, i mitten eller strax under densamma. Försäsongen går inte att dra några större växlar av. Vi får se var vi har laget ett par omgångar in i hösten.

Annons:

Real Madrid är favoriter

Real Madrid genomför som bekant en form av förändring av spelartruppen – rent av en generationsväxling – med Zinedine Zidane tillbaka vid rodret. Det gör att laget inte ser riktigt ut som det har gjort tidigare. Med det sagt ser det ut som att laget i premiären får bli ganska likt det vi har vant oss vid. Detta då Eden Hazard och Rodrygo båda nu är skadade inför premiären. Vidare spelar inte heller Marco Asensio den här matchen – eller mer under hösten heller för den delen. Brahim Diaz och Ferland Mendy kan stå utanför matchtruppen på grund av sina skador.

Celta Vigo har kvar sin viktigaste spelare i form av Iago Aspas längst upp, men i övrigt är det inte ett lag som ska kunna rubba Real Madrid. Men med förra säsongen färskt i minnet vågar vi inte lita på var exakt vi har truppen och laget den här gången. Det känns som att en spelare som Neymar hade kunnat göra stor nytta.

Hur som helst har hemmalaget en rad spelare på sin skadelista. Okay Yokuslu, David Junca, Santi Mina och Hugo Mallo står utanför matchtruppen. Sergio Alvarez har förhoppningar om att kunna spela.

Det här är två lag som brukar spela målrika matcher. Real Madrid trivs dessutom borta mot Celta Vigo och har gjort minst två mål i de sex senaste här.

Därför spelar vi en rak bortavinst till 1,71 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Real Madrid vinner
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  17:00, lördag 17/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.