Speltips inför Espanyol – Sevilla 18/8: Kittlande spanskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 17 augusti 2019

Det är dags för ett intressant målspel inför premiäromgången i La Liga där Espanyol på söndagen tar sig an Sevilla på hemmaplan. Datum? 18 augusti 2019.

Annons:

Efter ett par knallar och väldigt mycket underhållning ska det på söndagen spelas mer spansk fotboll från säsongens första omgång. Espanyol tar sig bland annat an Sevilla på hemmaplan.

Efter förra årets starka papper ska Espanyol nu försöka bygga vidare på någonting stort. Att man nu har spelat två kvalomgångar i Europa League-kvalet gör att laget dessutom har med sig härlig energi inför det här mötet. Man har faktiskt gjort minst tre mål i fyra (!) raka kvalmatcher hittills och har lekt sig fram till playoff.

Det blir en konkurrensfördel att uppenbarligen redan ha prickat formen och förberett sig för att hitta densamma liet tidigare än en vanlig, ordinarie säsong.

Sevilla har inte gjort det och med inga tävlingsmatcher innanför västen är läget högst oklart. Hur bra är Sevilla i år? Vad går att förvänta sig av laget de inledande veckorna på säsongen? Det är inte helt lätt att ta sig an en svår bortapremiär med sådana förutsättningar.

Annons:

En målrik historia väntas

Espanyol var lite av säsongens stora utropstecken förra året och det gör att man nu har lite mer press på sina axlar inför den här säsongsinledningen. Barcelona är hur som helst en stad som bör kunna ha med sig minst två lag som slåss i någon form av toppstrid. Att Espanyol med förra årets prestationer också tog sig till Europa League-kvalspel är ett bra bevis på att så kanske är på väg att hända. Inför helgens premiär finns det därför lite press på laget, om än mot en svår motståndare i form av Sevilla.

Pablo Piatti och David Lopez kommer nu inte att spela premiären för Espanyol och ingen kan påstå att det inte är avbräck. Adria Pedrosa hoppas kunna spela, men kan behöva vilas till förmån för Didas Vila som vänsterback.

Sevilla å sin sida har i stort sett hela sitt lag skadefritt inför premiären. Det finns däremot en spelare som inte kan spela premiären och det är avstängde Ever Banega, som varit en del av klubben under många år. Här kan det roteras en hel del i startelvan och ett par nyförvärv kommer garanterat ta plats i laget. Sevilla är mer svårbedömda än på många, många säsonger.

Båda lagen göra mål känns hur som helst som ett bra speltips med så många offensivt skickliga spelare på planen. Espanyol är dessutom redan igång efter att ha sprutat in mål i Europakvalet sista veckorna.

1,68 gånger pengarna hos Bethard – det tas med ett leende!

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, söndag 18/8
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.